De Space Star is een heel toegankelijke auto waar praktisch iedereen in zou kunnen rijden

Femke en ik zitten in de auto en zijn op weg naar Doetinchem. We gaan een ritje maken in de Space Star. Het is de eerste keer voor Femke dat ze in een auto van Herwers rijdt, dus een objectieve blik is vandaag zeker van toepassing. Als we aan komen rijden, zien we de Space Star al staan; hij is geel – officieel Yellow Sand – en je kunt er dus niet omheen. Het is mooi weer, we hebben een leuke route uitgekozen: laat deze rit maar beginnen!

Ik rijd de heenweg naar het door ons uitgekozen fotoplekje en Femke de terugweg. De auto is gemakkelijk te openen met de keyless entry, maar wanneer ik achter het stuur zit en de auto wil starten, moet ik even schakelen. De auto is voorzien van een start-stop knop, maar waar normaal gesproken het sleutelcontact zit, vind ik nu alleen een afgesloten rondje. Gelukkig zie als snel dat de knop aan de linkerkant van het stuur zit. We kunnen op weg.

Ruimte een unicum

We zijn de straat nog niet uit of Femke roept al ‘Oeh! Deze auto zit lekker!’ Dat kan ik alleen maar beamen. De stoelen zitten zacht, hebben een hoge zit en je kunt ze in de gewenste houding zetten. Ook valt het mij direct op dat de koppeling erg soepel gaat. In sommige auto’s moet je even wennen aan de koppeling, het stuur of de remmen, maar bij deze auto niet. Volgens mij is het een heel toegankelijke auto waar praktisch iedereen in zou kunnen rijden.

Op het moment dat we de weg niet meer uit ons hoofd weten, besluiten we toch de navigatie aan te zetten. Luxe dat een A-segmenter hierover beschikt. We bekijken direct het hele dashboard en komen tot de conclusie dat deze Space Star sowieso erg breed is uitgerust en over alles beschikt wat je nodig hebt. Een auto zonder overbodige knoppen en functies.

Wanneer we de auto stoppen en uitstappen om wat foto’s te maken, valt het formaat goed op. In het achterhoofd houdend dat de Space Star in het A-segment valt, is hij erg ruim. Er kunnen zelfs drie personen op de achterbank zitten, een unicum in dit segment. Ook als je achter het stuur of op de bijrijdersstoel zit, is het goed toeven. Een tripje naar Frankrijk zou ik gerust aandurven in de Space Star.

Rijdt als een zonnetje

We rijden terug en Femke zit achter het stuur. Het is voor haar de eerste keer sinds ze bij Herwers werkt dat ze in een nieuwe auto rijdt. Het gevoel van een nieuwe auto merkt ze direct op: ‘Het stuur draait zo soepel mee!’ Ik ben dit met haar eens. Ook is het leer waarmee het stuur bekleed is een welkome bijkomstigheid. Met dit warme weer is het lekker koel en in de winter hoef je niet bij één graad onder tien je handschoenen aan.

Eenmaal weer bij de vestiging aangekomen komen Femke en ik tot de conclusie dat we dit een zeer fijne auto vinden. Het formaat is perfect en alle functies die je nodig hebt zijn aan boord. We leveren de sleutel weer in, stappen in onze eigen auto en dan pas blijkt hoe fijn de Space Star reed. ‘Wow, dit rijdt echt heel anders!’ zegt Femke verbaasd. ‘Voor mijn gevoel moet ik de koppeling veel harder en verder intrappen.’ Volgens mij dé conclusie van mijn objectieve collega: de Space Star reed als een zonnetje.


Terug naar overzicht