Nieuwe Duster: Facelift en prijzen bekend

Body

De nieuwe Dacia Duster krijgt vernieuwde elementen in design en technische updates. Bekijk hier het nieuwe model en de bijbehorende prijzen.

Herwers Dacia Duster

De Duster, die sinds 2010 wordt geleverd voor de prijs van een stadsauto, heeft het SUV-segment op zijn grondvesten doen schudden. Een ware revolutie door Dacia! Met meer dan 1,9 miljoen verkochte exemplaren is de Duster sinds 2019 de nummer 1 in zijn segment op de Europese SUV-markt. De Duster is vernieuwd en de prijzen hiervan zijn ook bekend.

De nieuwe Duster blijft trouw aan zijn erfgoed en is nog steeds een familie-SUV met een pioniersgeest. Het is de metgezel voor alledaags gebruik en voor avonturen in de wijde omtrek. Er zijn tal van designwijzigingen en technische updates doorgevoerd. Zijn tijdloze design is geëvolueerd, vooral wat betreft de lichtunits en grille. Deze wijzigingen geven de auto een nog sterkere persoonlijkheid.

Wat is nieuw?

Dacia heeft het interieur van de Duster voorzien van onder meer nieuwe bekleding en verlichte knoppen op het stuur. Ook zijn de middenconsole en de multimediasystemen nieuw, net als de lichtmetalen wielen en het ontwerp van de strakkere grille. De nieuwe LED-koplampen en LED-achterlichten worden gekenmerkt door hun stijlvolle Y-vorm. Verder is de Duster uitgerust met een nieuwe achterspoiler die bijdraagt aan de verdere reductie van de CO2-emissie.

Herwers Dacia Duster

Drie uitvoeringen

De Essential is de basisuitvoering, die niettemin is uitgerust met onder meer ABS met remkrachtverdeling en noodstopbekrachtiging, stabiliteits- en tractiecontrole, airbags en gordijnairbags voorin, een boordcomputer, Radio DAB+ met MP3-speler en Bluetooth, USB- en 3,5 mm Jack-aansluitingen en een bandenspanningscontrolesysteem. De vanafprijs van deze uitvoering bedraagt € 18.890,-.

Boven de Essential is de Comfort-uitvoering gepositioneerd, die standaard voorzien is van cruisecontrol, lichtmetalen 16-inchwielen, parkeersensoren achter, een met leder bekleed stuurwiel, airconditioning en Media Display met 8-inch touchscreen. Deze uitvoering is er voor prijzen vanaf € 20.590,-.

De topversie is de Prestige, die standaard is voorzien van een achteruitrijcamera, dodehoekwaarschuwing, lichtmetalen 17-inchwielen, automatische airconditioning en een middenconsole met een uitschuifbare middenarmsteun en bergvak van 1,1 liter. De Prestige komt ook standaard met Media Nav inclusief 8-inch touchscreen, navigatie en draadloze smartphonereplicatie. De prijzen hiervan beginnen bij € 21.990,-.

Herwers Dacia Duster

Motoren

Behalve als aantrekkelijke TCe 100 Bi-Fuel met 74 kW (100 pk) is de nieuwe Duster er ook als TCe 130 met 96 kW (130 pk) en als TCe 150 4×4 met 110 kW (150 pk) en vierwielaandrijving. De Prestige is ook leverbaar als TCe 150 EDC, met voorwielaandrijving en een automatische EDC transmissie.

 

*Actuele prijzen kunnen afwijken van dit nieuwsbericht.