Rijopleiding Peter Dwars: al 15 jaar Hyundai

Peter Dwars is nu 20 jaar rijinstructeur in de omgeving van Brummen. Daarvan rijdt hij al 15 jaar Hyundai. Herwers mag deze Hyundai’s afleveren en onderhouden. Onlangs schafte Peter twee nieuwe Hyundai KONA’s aan. Eén handgeschakelde benzine en één hybride (automaat). “Ik stap over op nieuwere auto’s voor de nieuwste technieken.”

Met de tijd mee
Peter zit er al helemaal klaar voor wanneer ik arriveer bij het bureau van verkoopleider Henry in Deventer. Peter duwt een stoel een eind bij hem vandaan, zodat ik op gepaste afstand toch naast ze plaats kan nemen. Enkele weken geleden werd de eerste KONA al afgeleverd, vandaag is de KONA Hybrid aan de beurt die verderop klaarstaat onder een doek. Peter begint te vertellen over zijn keuze:

“Er worden tegenwoordig meer auto’s met automaat geleverd. Binnenkort vervalt in Duitsland de automaatcode op het rijbewijs. Laat dat een mooi voorbeeld zijn voor Nederland”, zegt hij. Peter had al een kleine auto met automatische versnellingsbak, maar besloot om voor een auto te gaan die meer ruimte en comfort biedt: deze KONA Hybrid.

“Er is steeds meer vraag naar rijles in een automaat. Ik wil dat kunnen aanbieden in een ruime en comfortabele auto, geschikt om mee te lessen. Ook hybride rijden is de toekomst. Het bespaart op de verbruikskosten en zorgt voor minder uitstoot”, vertelt Peter.20 jaar rijinstructeur, 15 jaar Hyundai
Het is niet de eerste Hyundai die Peter bij Herwers komt ophalen. “Dat is begonnen met de allereerste Tucson en vervolgens kwamen daar nog een iX20, een iX35, nieuwere Tucsons en nu dus de KONA’s achteraan.”

Ik ben benieuwd waarom Peter rijinstructeur is geworden. Hij legt het me uit:
“Rijinstructie geven en mobiliteit heb ik altijd al leuk gevonden. Ik haal hier veel plezier uit. In een instructieauto heb je veel contact met leerlingen en ik vind het leuk om deze (meestal) aanstaande chauffeurs wat bij te brengen.”  

Waarom Herwers
Je kunt wel merken dat Henry en Peter geen onbekenden zijn van elkaar. Het is de manier van praten en lachen onderling. Ik vraag waarom Peter voor Herwers kiest. “Bij Herwers gaat alles naar volle tevredenheid, van verkoop tot en met onderhoud. Ik ben zeer te spreken over de service. Ik kom hier ook gewoon graag”, zegt hij.

De auto is nu officieel een lesauto!
Nadat de auto is onthuld en Henry het een en ander aan uitleg heeft gegeven, is het moment daar. Peter haalt zijn bedrijfsbord – je weet wel, zo’n bord dat een lesauto écht een lesauto maakt inclusief de welbekende ‘L’ – tevoorschijn en zet deze vast op het dak. Dat is al meteen een heel ander gezicht. Peter voegt toe: “De eerste KONA bevalt al heel goed. Ik heb ook veel zin om met deze hybride de weg op te gaan.” Wij wensen hem en al zijn leerlingen dan ook heel veel plezierige en veilige kilometers toe.


Ook interesse in een auto met dubbele bediening voor uw rijopleiding? Neem contact met ons op! Wij bieden talloze mogelijkheden.
Of bel direct: 0575-462244


Terug naar overzicht