Herwers Groep

De Herwers Groep is een no-nonsense dealerorganisatie in Oost Nederland die met de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault op duurzame wijze het beste en breedste pakket wil bieden op het gebied van mobiliteit en waar klanten en medewerkers zich door de laagdrempeligheid en het transparant zijn thuis voelen.


Herwers historieHistorie

De Herwers Groep bestaat uit 8 vestigingen en wij vertegenwoordigen 5 verschillenden merken, dit zijn Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault. De Herwers Groep heeft 240 medewerkers in dienst.

De grootouders van de huidige directie legden omstreeks 1937 de basis voor de dealerorganisatie. In eerste instantie handelden zij in uiteenlopende zaken. Onder andere landbouwwerktuigen en huishoudelijke artikelen. Later kwam de nadruk op auto’s te liggen en in 1971 werd Herwers Nissan dealer.

Na het overlijden van dhr. Herwers in 1978 zetten zonen Jos sr. en Frans Herwers het bedrijf in de geest van hun vader voort. Er werden nieuwe vestigingen geopend in Zutphen, Zevenaar en Doetinchem. Na het plotseling overlijden van zijn broer Frans, nam Jos Sr. de verantwoordelijkheid van de vestigingen van Frans over.

In 1999 werd Herwers Mitsubishi dealer op de vestiging in Zutphen.

Tussen 2000 en 2002 werden in Doetinchem, Neede en Zevenaar 3 bedrijven overgenomen door de Herwers Groep. Hiermee werd Herwers ook dealer van Renault onder de naam Auto Hercom. Ook kwamen de zonen van Jos sr., Jos en Niels, in deze periode als medewerker in dienst van de Herwers Groep. In mei 2007 werd de naam van de Renault vestigingen toch gewijzigd: Auto Hercom heet sindsdien ook Herwers.

Sinds 2004 is Herwers dealer van Hyundai. Dit merk verkoopt men eerst alleen in Zutphen. In april 2011 werd in Apeldoorn een nieuwe vestiging geopend waar Hyundai wordt verkocht.

Op 1 januari 2013 treden Jos en Niels toe tot de directie van de Herwers Groep, die hiermee uit 3 personen bestaat. Jos sr. in de rol van algemeen directeur. Jos en Niels zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

In oktober 2013 opende Herwers haar eerste vestiging buiten Gelderland. In Deventer start Herwers met haar derde Hyundai vestiging.

Vanaf september 2014 heeft Herwers Nissan haar activiteiten verder uitgebreid door deze dealerschappen onder te brengen in de bestaande vestigingen in Apeldoorn en Deventer.

Op 27 april 2015 heeft Jos Herwers senior de Herwers Groep verlaten. Zijn zonen Jos en Niels vormen nu samen de directie van Herwers.

In de zomer van 2016 heeft Herwers de verkoopactiviteiten van Hyundai in Doetinchem en Arnhem toegevoegd aan hun dealerschap.  In Arnhem wordt gewerkt vanuit de bestaande Hyundai vestiging, in Doetinchem zijn de deuren op 1 december geopend aan de Plakhorstweg.

In juni 2020 werd Herwers verantwoordelijk voor een groter gebied van Mitsubishi. Klanten kunnen terecht bij de bestaande vestigingen in Apeldoorn en Doetinchem (Plakhorstweg) voor verkoop en onderhoud en in Neede voor onderhoud. De vestiging in Zutphen sloot haar deuren.

Een zaak van mensen

Dat is hoe wij de Herwers Groep al jaren kort en krachtig beschrijven. Onze mensen zijn de belangrijkste schakel in ons bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het u, als klant, aan niets ontbreekt en dat u de service krijgt die u van ons verwacht. En liever nog iets meer dan dat. Want bij Herwers helpen wij onze klanten zoals we zelf ook graag geholpen willen worden. Dat is Herwers.