Herwers Groep

De Herwers Groep is de no-nonsense dealerorganisatie van Oost Nederland en vertegenwoordigt de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault. Herwers streeft ernaar om op duurzame wijze het beste en breedste pakket te bieden op het gebied van mobiliteit.

#ThuisbijHerwers

Bij ons vindt u laagdrempeligheid en transparantie in hoge mate. Herwers vindt het meer dan belangrijk dat zowel klanten als medewerkers zich thuis voelen.

1937 – 1999


De grootouders van de huidige directie legden omstreeks 1937 de basis voor de dealerorganisatie. In eerste instantie handelden zij in uiteenlopende zaken, waaronder landbouwwerktuigen en huishoudelijke artikelen.

Al vanaf het begin was dit een echt familiebedrijf, iedereen hielp mee.

In 1971 kwam de nadruk te liggen op auto’s en Herwers werd Datsun, later Nissan dealer.

Jos sr en Frans Herwers zetten na het overlijden van dhr Herwers in 1978 het bedrijf van hun vader voort. Er werden nieuwe vestigingen geopend in Zutphen, Zevenaar en Doetinchem.

Na het plotseling overlijden van zijn broer Frans in 1997, nam Jos Sr. de verantwoordelijkheid van de vestigingen van Frans over.

In 1999 werd Herwers Mitsubishi dealer op de vestiging in Zutphen.

2000 – 2010


Tussen 2000 en 2002 werden in Doetinchem, Neede en Zevenaar 3 bedrijven overgenomen door de Herwers Groep. Hiermee werd Herwers ook dealer van Renault onder de naam Auto Hercom. Ook kwamen de zonen van Jos sr., Jos en Niels, in deze periode als medewerkers in dienst van de Herwers Groep. In mei 2007 werd de naam van de Renault vestigingen toch gewijzigd: Auto Hercom heet sindsdien ook Herwers.

Sinds 2004 is Herwers dealer van Hyundai. Dit merk werd eerst alleen verkocht in Zutphen.

2011-2015


In april 2011 werd in Apeldoorn een nieuwe vestiging geopend waar Hyundai werd verkocht.

Op 1 januari 2013 treden Jos en Niels toe tot de directie van de Herwers Groep, die hiermee uit 3 personen bestaat. Jos sr. in de rol van algemeen directeur. Jos en Niels zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

In oktober 2013 opende Herwers haar eerste vestiging buiten Gelderland. In Deventer start Herwers met haar derde Hyundai vestiging.

Vanaf september 2014 breidde Herwers Nissan haar activiteiten verder uit door deze dealerschappen onder te brengen in de bestaande vestigingen in Apeldoorn en Deventer.

Op 27 april 2015 heeft Jos Herwers senior de Herwers Groep verlaten. Zijn zonen Jos en Niels vormen nu samen de directie van Herwers.

2016-2020


In de zomer van 2016 heeft Herwers de verkoopactiviteiten van Hyundai in Doetinchem en Arnhem toegevoegd aan het dealerschap.  In Arnhem wordt gewerkt vanuit de bestaande Hyundai vestiging, in Doetinchem zijn de deuren op 1 december geopend aan de Plakhorstweg.

In juni 2020 werd Herwers verantwoordelijk voor een groter gebied van Mitsubishi. Klanten kunnen terecht bij de bestaande vestigingen in Apeldoorn en Doetinchem (Plakhorstweg) voor verkoop en onderhoud en in Neede voor onderhoud. De vestiging in Zutphen sloot haar deuren. Sinds juli 2021 is Herwers Hyundai- en Mitsubishi-dealer van Tiel en omgeving. Hiermee groeide Herwers naar in totaal negen vestigingen.

Een zaak van mensen

Dat is hoe wij de Herwers Groep al jaren kort en krachtig beschrijven. Onze mensen zijn de belangrijkste schakel in ons bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het u, als klant, aan niets ontbreekt en dat u de service krijgt die u van ons verwacht. En liever nog iets meer dan dat. Want bij Herwers helpen wij onze klanten zoals we zelf ook graag geholpen willen worden. Dat is Herwers.