Ineens kreeg ik een enorme cheque in mijn handen gedrukt

Niet heel kort geleden schreven we over het inlevermoment van gratis rijden in een i10 in Deventer. Echter hadden we vorig jaar ook de heropening van Winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn, waar we eveneens een jaar lang gratis rijden in de Hyundai i10 hebben weggegeven. Nu, één jaar later, levert winnaar Steven de auto weer in. “Ik ben gisteren stiekem nog even het winkelcentrum opgereden.”


Het winnen van de prijs

Samen met verkoper Jordy ontvang ik Steven op de vestiging in Apeldoorn. Als we aan de koffie zitten vertelt hij enthousiast over de avond van het winnen, op het plein van winkelcentrum Anklaar.

“Ik weet het nog zo goed! Ik stond nietsvermoedend in de mensenmenigte en ineens hoorde ik mijn naam. Voordat ik het wist kreeg ik een grote cheque in mijn handen gedrukt en werd mij de hand geschud. Ik vond het zo ontzettend leuk, ik had nog nooit wat gewonnen en dan meteen zo’n prijs!”

Winnen i10 Apeldoorn Anklaar in 2019

Auto inleveren

“Vind je het niet jammer dat je de auto moet inleveren?” vraag ik Steven. “Nou, ik zou hem wel heel graag willen hebben. Ik heb nu een andere veel oudere auto gekocht”, zegt hij lachend. Een auto in het algemeen hoeft Steven dus niet te missen. “Die auto kan ik over drie dagen ophalen. De ‘nieuwigheid’ van de i10 zal ik echt wel missen en daarnaast de wendbaarheid van deze auto. Ik vond het niet alleen superleuk om de prijs te winnen, maar ook om in deze auto te rijden.”

Ik vraag Steven wat het rijden in de i10 zo leuk maakt. “De wintermaanden waren net begonnen en ik had geen auto. Het is heerlijk om in er die koude tijd een tot je beschikking te hebben. En echt alles zit erop, bijvoorbeeld airco en verwarmde buitenspiegels. Het is daarnaast ook een mooie auto, lekker compact en zuinig”, voegt Steven toe.

Nog één rondje Anklaar

“Ik vond het leuk om nog even het winkelcentrum op te rijden met deze auto. Officieel mag je daar niet autorijden, maar ik dacht: ik heb supergroot ANKLAAR op de auto staan, ik mag dat wel. Zo heb ik op mijn manier toch afscheid genomen van de auto.”

Dan gaan we naar buiten om een foto te schieten bij de i10, die netjes gewassen en gestofzuigd voor de vestiging staat geparkeerd. Als we het geschikte kiekje hebben geschoten nemen we afscheid. De lift van Steven wacht. Hij stapt in en vertrekt nadat hij ons nogmaals bedankt.


Terug naar overzicht