Hybride en Plug-in Hybride

Hybride rijden 
Een hybride auto heeft zowel een verbrandingsmotor als elektrische aandrijving. Een hybride auto rijdt vooral op brandstof, maar heeft elektrische ondersteuning.

Hybride voorbeeld auto Renault

Hybride auto

Een hybride auto heeft een accu die tijdens het rijden vanzelf oplaadt, dat hoeft dus niet met een stekker. Dit komt door teruggewonnen energie die tijdens het rijden en afremmen vrijkomt en wordt opgeslagen in de accu (dat noemen we ook wel 'regenereren'). Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

Laadpunten

Plug-in Hybride

‘Plug-in’ zegt het eigenlijk al: de plug-in hybrides kunt u opladen met een stekker. Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Bij een PHEV beschikt de auto over een verbrandingsmotor en batterij met hogere capaciteit (dan hybride). Hierdoor kunt u langere afstanden volledig elektrisch rijden en kunt u voor de aandrijving van de wielen zowel de batterij als de brandstofmotor inzetten.

Bespaar!

Tijdens de volledig elektrische ritten van een hybrideauto verbruikt u geen brandstof en is er geen sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Dat werkt brandstof- en kostenbesparend én groener! Een hybride of plug-in hybride auto is altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak. 

Onderhoud motorolie

Mild-hybrid

Bij een mild-hybrid kunnen de verschillende aandrijvingen niet onafhankelijk van elkaar functioneren, deze ondersteunen elkaar. U rijdt niet alleen op elektriciteit en niet alleen op brandstof. De startmotor en de dynamo zijn één en hetzelfde onderdeel. Doordat deze dynamo zwaarder is uitgevoerd kan er meer energie mee opgewekt worden in elektriciteit. De mild-hybrid levert ondersteuning met starten en tijdens het rijden. Een mild-hybrid heeft geen extra elektromotor nodig, zoals een volwaardige (plug-in)hybride. 

Met een mild-hybrid verbruikt u ongeveer 15% minder brandstof met stadsverkeer in vergelijking met een vergelijkbare benzine- of dieselauto. Er zijn steeds meer auto’s met deze brandstofbesparende techniek. Een mild-hybrid wordt ook wel een half-hybrid genoemd en een volwaardige hybride een full-hybrid. Let op de volgende verwarring: een mild-hybrid wordt soms ook ‘hybrid’ genoemd. Mild-hybrid auto's kunnen zowel met een automatische transmissie als een handgeschakelde versnellingsbak zijn uitgerust. 

Hybride & Plug-in hybride modellen

Hyundai

Image
Herwers Hyundai Santa Fe

SANTA FE Hybrid

Rijklaar vanaf
€45.545,-
Private lease p.m. vanaf
€639,-
Image
Herwers Hyundai TUCSON

TUCSON Hybrid

Rijklaar vanaf
€39.995,-
Private lease p.m. vanaf
€569,-
Image
Kona Benzine Herwers

KONA Hybrid

Rijklaar vanaf
€30.695,-
Private lease p.m. vanaf
€429,-

Mitsubishi

Image
Herwers Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

Image
Herwers Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Renault

Image
Herwers Renault Clio E-Tech hybrid

Clio E-Tech Hybrid

Rijklaar vanaf
€23.954,-
Private lease p.m. vanaf
€404,-
Image
Herwers Renault Captur hybride

Captur E-Tech

Rijklaar vanaf
€30.200,-
Private lease p.m. vanaf
€459,-
Image
Herwers Renault Megane Estate E-Tech Plug-In Hybrid

Megane Estate E-Tech Plug-in Hybrid

Rijklaar vanaf
€36.470,-
Private lease p.m. vanaf
€459,-
Image
Herwers Renault Arkana

Arkana E-Tech Hybrid

Rijklaar vanaf
€35.390,-
Private lease p.m. vanaf
€514,-

*Brandstof besparen voorbeeld: met een Renault CLIO Hybrid (B-segment) bespaart u tot wel 40% op uw brandstofkosten.