Elektrisch rijden

Volledig elektrische auto’s zijn een goede keuze voor wie emissievrij wil rijden met stille en snelle acceleratie. Geniet van veel rijplezier, een grote actieradius, stil én emissievrij rijden met een elektrische auto van Hyundai. Herwers Hyundai biedt diverse mooie elektrische modellen, nieuw én gebruikt. Onze Hyundai-verkoopadviseurs zijn expert op het gebied van elektrisch rijden en voorzien u graag van advies. 

Lagere kosten 

Elektrisch rijden scheelt in onderhoud en gebruik nogal de portemonnee. Per gereden kilometer betaalt u met een benzineauto zo’n tweeënhalf keer zo veel als diezelfde kilometer met een elektrische auto. Daarnaast profiteert u van diverse fiscale voordelen zoals vrijstelling van BPM en wegenbelasting (tot 2025) en vooralsnog een lagere bijtelling. De meest actuele en uitgebreide informatie over deze regelingen vindt u op de website van de Rijksoverheid: SEPP. Voor de zakelijke markt heet dit SEBA.

Herwers Hyundai IONIQ EV

Batterij

De lithium-ion-polymeerbatterijen van Hyundai laden zeer efficiënt op, vergeleken met conventionele batterijen. Kies het formaat van het batterijpakket op basis van de actieradius die u nodig heeft. Voor een maximale actieradius laadt de batterij onderweg zichzelf ook op, door af te remmen op de elektromotor. U kunt dit zogenoemde regeneratief remmen helemaal naar wens instellen.

U kunt in de elektrische auto’s van Hyundai zelfs volledig afremmen met de schakelpaddels achter het stuur. U hoeft hierbij heel het conventionele rempedaal niet aan te raken, maar dat kan natuurlijk wel. 

8 jaar garantie hoogvoltagebatterij

8 jaar garantie

De batterijen die Hyundai maakt voor de elektrisch aangedreven modellen zijn van zeer hoge kwaliteit, betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Daarom garandeert Hyundai 8 jaar garantie op de hoogvoltagebatterij van uw auto.

Dit is van toepassing op de hoogvoltagebatterijen in de Hyundai SANTA FE Hybrid, SANTA FE Plug-in Hybrid, TUCSON Hybrid, TUCON Plug-in Hybrid, IONIQ Electric, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid, IONIQ5, KONA Electric, KONA Hybrid en de NEXO. Hiervoor geldt de toonaangevende garantie van acht jaar/160.000 kilometer. Meer over de garanties en voorwaarden: 

Herwers onderhoud EV

Onderhoud

De onderhoudskosten van een elektrische auto vallen lager uit t.o.v. een auto met verbrandingsmotor.** De elektromotor van een elektrische auto is namelijk minder complex dan een verbrandingsmotor. Daarnaast bevat de EV minder onderdelen die periodiek vervangen moeten worden. Onderdelen zoals banden en remmen van een elektrische auto gaan veelal langer mee. Heeft uw elektrische auto een onderhoudsbeurt nodig? Plan hier uw afspraak:

Herwers Hyundai IONIQ 5

Opladen & actieradius

Op zoek naar een laadpaal? Bekijk gemakkelijk het dichtstbijzijnde oplaadpunt voor uw elektrische auto via oplaadpalen.nl
Wilt u advies over laadoplossingen? Onze Herwers Hyundai-verkoopadviseurs helpen u graag.

Wat heeft er allemaal invloed op de actieradius?

  • Snelheid – Hoe sneller u rijdt, hoe meer energie er nodig is om deze snelheid te behouden
  • Rijstijl – Wanneer u technologieën zoals vertragen of remmen met energieterugwinning (regeneratie) gebruikt, vergroot u de actieradius
  • Landschap – Wanneer u berg op rijdt, verbruikt de auto meer energie. Wanneer u berg af rijdt, wint u energie terug.
  • Weersomstandigheden – In de zomer/ bij warmer weer is de actieradius doorgaans hoger dan in de winter
  • Belading – Hoe zwaarder de auto beladen, hoe meer energieverbruik

De toekomst van elektrisch rijden
De nieuwste elektrische auto’s beschikken over slimme technologie. De actieradius wordt door het continue innoveren steeds hoger mogelijk gemaakt. De prijsverschillen tussen elektrische- en brandstofauto’s in aanschaf zullen de komende jaren steeds kleiner worden. Vanuit diverse overheden over de hele wereld worden brandstofauto’s uit bepaalde landen of gebieden verbannen. Elektrisch rijden is nu al niet meer weg te denken van de wegen en dit zal alleen maar toenemen. Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst.

Elektrische modellen

Image
Ioniq 5 side

IONIQ 5

Rijklaar vanaf
€46.795,-
Private lease p.m. vanaf
€635,-
Image
Herwers Hyundai Kona electric

KONA Electric

Rijklaar vanaf
€46.795,-
Private lease p.m. vanaf
€627,-

Ontdek ook:

Let op: op garantie zijn altijd voorwaarden van toepassing. 

*De meest recente landelijke updates inzake subsidies en regelingen voor elektrische rijden vindt u op de website van de Rijksoverheid: SEPP. En hier vindt u de regelingen voor zakelijk elektrisch rijden van de Rijksoverheid: SEBA.
** IFA en DEKRA hebben in 2020 onderzoek gedaan naar kosten onderhoud aan een elektrische auto. Conclusie: de totale kosten van een elektrische auto, inclusief stroom, regelmatig onderhoud en reparaties vallen 3,2 procent lager uit dan bij een auto met verbrandingsmotor.