Herwers Hyundai Tucson Hybrid

Hybride en Plug-in Hybride

Met de Hyundai hybride-aandrijflijnen combineert u het plezier van een elektrische acceleratie met een lager brandstofverbruik én de flexibiliteit van een benzineauto. Een hybride auto rijdt vooral op brandstof, maar heeft elektrische ondersteuning.

Herwers Hyundai Hybride

Hybride

Een hybride auto heeft een accu die tijdens het rijden vanzelf oplaadt, dat hoeft dus niet met een stekker. Dit komt door teruggewonnen energie die tijdens het rijden en afremmen vrijkomt en wordt opgeslagen in de accu (dat noemen we ook wel 'regenereren'). Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

Alle hybride en elektrische auto’s laden de lithium-ionbatterij op door de elektromotor bij het afremmen te gebruiken als generator. Met instelbaar regeneratief remmen heeft u de volledige controle over dit proces.

Herwers Hyundai Plug-in Hybride

Plug-in Hybride

‘Plug-in’ zegt het eigenlijk al: de plug-in hybrides kunt u opladen met een stekker. Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Plug-in hybrides hebben een grotere, oplaadbare batterij die onder de meeste omstandigheden een grotere elektrische actieradius mogelijk maakt.

Bespaar!

Tijdens de volledig elektrische ritten van een hybride auto verbruikt u geen brandstof en is er geen sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Dat werkt brandstof- en kostenbesparend én groener! Een hybride of plug-in hybride auto is altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak. 

Herwers Hyundai i30 Wagon

Mild-Hybrid

Bij een mild-hybrid kunnen de verschillende aandrijvingen niet onafhankelijk van elkaar functioneren, deze ondersteunen elkaar. Een mild-hybrid heeft geen extra elektromotor nodig, zoals een volwaardige (plug-in)hybride.

Het 48V Mild Hybrid-aandrijfsysteem ondersteunt de verbrandingsmotor met elektrische kracht. Zo ondersteunt de Mild Hybrid Starter Generator de brandstofmotor bij het herstarten na een stop. Bij het accelereren ondersteunt de startgenerator de motor met 4 tot 10 kW, afhankelijk van de batterijstatus en hoe ver u het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor een lager verbruik en minder CO2-emissie ten opzichte van een ‘normale’ benzinemotor.

Een mild-hybrid wordt ook wel een half-hybrid genoemd en een volwaardige hybride een full-hybrid. Let op de volgende verwarring: een mild-hybrid wordt soms ook ‘hybrid’ genoemd. Mild-hybrid auto's kunnen zowel met een automatische transmissie als een handgeschakelde versnellingsbak zijn uitgerust. 

Hybride modellen

Image
Herwers Hyundai TUCSON

TUCSON Hybrid

Rijklaar vanaf
€42.195
Private lease p.m. vanaf
€629
Image
Kona Benzine Herwers

KONA Hybrid

Rijklaar vanaf
€33.995
Private lease p.m. vanaf
€495
Image
Herwers Hyundai Santa Fe

SANTA FE Hybrid

Rijklaar vanaf
€49.095
Private lease p.m. vanaf
€739

Plug-in Hybride modellen

Image
Herwers Hyundai TUCSON

TUCSON Plug-in Hybrid

Rijklaar vanaf
€46.995
Private lease p.m. vanaf
€685
Image
Herwers Hyundai Santa Fe

SANTA FE Plug-in Hybrid

Rijklaar vanaf
€55.495
Private lease p.m. vanaf
€789