De Hyundai NEXO  bij Herwers Arnhem

De Hyundai NEXO  bij Herwers Arnhem

Een auto die geen schadelijke stoffen uitstoot, maar de lucht zelfs zuivert. Te mooi om waar te zijn? Nee, vanaf vandaag  staat de nieuwe Hyundai NEXO in onze vestiging Arnhem. De nieuwe Hyundai NEXO rijdt enkel op waterstof. En Herwers Hyundai is een van de vijf dealers in Nederland die deze auto kan leveren.

De Hyundai NEXO is de tweede brandstofcelauto in massaproductie van Hyundai. Zijn voorganger, de Hyundai ix35 FCEV, is in 2013 de eerste in serie geproduceerde auto met brandstofcel. Maar nog nooit eerder is er een model geproduceerd dat volledig op waterstof rijdt. Het uiterlijk van de SUV is op dit feit gebaseerd. Zijn vloeiende, aerodynamische lijnen hebben veel weg van stromend water, de enige uitstoot van de NEXO.

Dat Herwers Hyundai als een van de vijf dealers deze auto mag verkopen, is een mooie eer. Binnen ons erkend duurzaam bedrijf, past deze auto perfect in het aanbod. Deze week krijgt onze vestiging in Arnhem aan de Hazenkamp het demomodel van de NEXO binnen.  Loop gerust binnen om een kijkje te nemen, vragen te stellen of voor het maken van een proefrit. Neem vooraf even contact op voor het maken van een afspraak. Gezien de grote interesse in deze auto, zou het jammer zijn dat de NEXO net voor een proefrit afwezig is.

Al sinds 1998 focust Hyundai zich op de ontwikkeling van elektrische auto’s met brandstofcel. De NEXO is ontwikkeld om in elk opzicht maximale efficiency te bieden. Zo stoot hij niet alleen waterdamp uit, maar zuivert hij de lucht ook nog eens door het ingebouwde microfilter. Op die manier wordt de lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, schoner uitgestoten dan dat het binnenkwam. Daarnaast ontwierpen de ingenieurs van Hyundai een nieuw onderdeel dat het mogelijk maakt de auto te starten tot wel -30 graden Celsius.

Het is mogelijk om het onderhoud van de NEXO te laten doen bij Herwers Hyundai Arnhem door de daarin gespecialiseerde medewerkers. Daarnaast is er in Arnhem ook een waterstoftankstation. Het tanken van waterstof kost slechts vijf minuten*. En met een volle tank kan de NEXO 665 kilometer rijden volgens de WLTP-norm. De ingebouwde navigatie weergeeft in één oogopslag de locaties van de waterstoftankstations in Nederland. Op het moment zijn er vier gerealiseerd, waarvan dus één in Arnhem. Vijftien andere locaties zijn in onderzoek, maar verwacht wordt dat er nog dit en volgend jaar een aantal opengaan.

Nieuwsgierig geworden naar de SUV Hyundai NEXO? Onze medewerkers van Herwers Hyundai Arnhem staan u graag te woord.

 

*De duur van het tanken is afhankelijk van de pompinstallatie.


Terug naar overzicht