Gouden medaille Herwers Hyundai technicus Jeroen Feenstra

Gouden medaille Herwers Hyundai technicus Jeroen Feenstra

• Jeroen Feenstra  van Herwers Hyundai  Zutphen wint onderdeel motorsystemen
• Ik liep met knikkende knieën naar het podium

Gouden medaille Nederlandse Hyundai technicus op World Skill Olympics

Jeroen  Feenstra van  Herwers Hyundai Zutphen  is de beste Hyundai-technicus van de wereld. Feenstra won de gouden medaille op het belangrijke onderdeel motoren tijdens de World Skill Olympics in Zuid-Korea.  “Nederlandse Hyundai technici behoren bij de wereldtop. Ik ben zo verschrikkelijk blij met deze titel”, schreeuwde Feenstra na de ceremonie.

De World Skill Olympic is een tweejaarlijkse wedstrijd in Zuid-Korea waaraan de beste Hyundai-technici van de wereld aan deelnemen. Dit jaar namen 74 technici uit 43 landen aan de titelstrijd deel. Jeroen Feenstra , die enkele jaren geleden al een keer als tweede eindigde in de Nederlandse competitie voor beste Hyundai technicus, toonde zich de beste in het onderdeel motorsystemen.

Tijdens de loodzware wedstrijd moest Feenstra – samen met zijn collega’s – diverse opdrachten uitvoeren. “De onderdelen bestonden uit een aantal theoretische en praktische toetsen. Er werd gelet op de werkvolgorde, de zorg voor de auto en de mens en ook of de diagnose onderbouwd kon worden met voldoende kennis van het product.  Een zware opgave. De juryleden kijken voortdurend op je vingers. En dan al die videomensen en fotografen erbij. Een gekkenhuis was het. De klok tikt ook maar door. Ik was over het praktische deel het meest tevreden. De motor van de auto liep niet doordat de remlichtschakelaar onklaar was gemaakt. En toen ik de motor eenmaal ‘lopende’ had bleek dat een van de bobines het niet deed waardoor de motor op drie in plaats van vier cilinders draaide. Ik had de problemen gelukkig snel opgelost en was binnen 25 minuten – als eerste – klaar. Dat maakte indruk”.

Gat in de lucht
Jeroen Feenstra (43), die alweer 8 jaar bij  Herwers werkt (van de in totaal 15 jaar bij Hyundai) en in Dieren woont, is erg blij met zijn gouden medaille ‘Ik had al diverse malen aan Nederlandse kampioenschappen deelgenomen. Dit jaar won ik de Nederlandse titelstrijd.” Ik was dus al redelijk ervaren voordat ik aan deze World Skill Olympics  deelnam.  Toch was dit wereldkampioenschap weer heel anders. De druk, de massaliteit, de indrukken, de juryleden die zowat op mijn lip stonden en dan al die videomensen en fotografen tijdens  de proeven maakte het er niet gemakkelijker op. Maar tot mijn grote plezier heb ik een grote prijs binnengesleept. Ik sprong een gat in de lucht. Maar pas na afloop hoor. Toen mijn naam tijdens de ceremonie in die enorme zaal werd afgeroepen liep ik met knikkende knieën naar het podium. Eenmaal  de gouden plak op mijn nek viel alle druk van mij af. Deze gouden plak is geweldig. De medaille straalt niet alleen op mij af, maar ook op  Herwers Hyundai  en Hyundai Nederland”.

Trainingscoördinator John van Luinen van importeur Hyundai Motor Nederland was net zo enthousiast als Feenstra. “Nederlandse Hyundai-technici behoren bij de wereldtop. Dat is al vele jaren duidelijk. In Nederland is het opleidingsniveau hoog en worden technische kwaliteiten door de aangeboden trainingen voortdurend vergroot. Tijdens de Hyundai World Skill Olympic scoort Nederland steevast goed. De gouden medaille van Jeroen Feenstra is hiervan het ultieme bewijs”.


Terug naar overzicht