Hyundai KONA Hybrid nu in showroom

Hyundai KONA Hybrid nu in showroom

Hyundai heeft de populaire KONA-familie uitgebreid met een nieuwe milieuvriendelijke versie van de compacte SUV, de KONA Hybrid. Hyundai had al een benzine-aangedreven versie en een volledig elektrisch aangedreven versie van de KONA en daar is nu een variant met een efficiënte hybride-aandrijflijn aan toegevoegd. De KONA Hybrid valt op door tal van technologische vernieuwingen, waaronder Hyundai Bluelink-connectiviteitsmogelijkheden, SmartSense-veiligheidstechnologieën en geavanceerde infotainmentfuncties. 

De Hyundai KONA Hybrid combineert de voordelen van een zuinige benzinemotor met de trekkracht van een elektromotor. Standaard is de compacte SUV voorzien van een automatische transmissie. Anders dan bij een plug-in hybrideauto is het niet nodig de KONA Hybrid op te laden. De accu laadt automatisch op door de energie die tijdens uitrollen en remmen wordt opgewekt. De nadruk bij de KONA Hybrid ligt dan ook niet op het volledig elektrisch afleggen van grote afstanden, maar op een zo laag mogelijk benzineverbruik.

De benzine-aangedreven KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt. De KONA Electric volgde vorig jaar. Sinds zijn introductie zijn er in totaal bijna 120.000 van verkocht in Europa. De compacte SUV is, na de Santa Fe en Tucson, het derde model in de SUV-line-up van Hyundai. SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn namelijk deze stoere modellen die Hyundai mede op de kaart hebben gezet.

De KONA Hybrid is verkrijgbaar vanaf €27.995,-. Bekijk hieronder alle prijzen.

Hyundai KONA Hybrid
1.6 GDI Comfort € 27.995,-
1.6 GDI Fashion € 30.295,-
1.6 GDI Premium € 33.795,-

Terug naar overzicht