Hyundai’s nieuwe Kona en i30 Fastback winnen IF Design Award 2018

Hyundai’s nieuwe Kona en i30 Fastback winnen IF Design Award 2018

Een nieuwe auto ontwerpen is een uiterst serieuze aangelegenheid. Om inspiratie op te doen voor de nieuwe Hyundai i30 Fastback namen zijn designers zelfs een kijkje in de keuken bij Pininfarina en Zagato, twee beroemde designhuizen uit Italië. Het resultaat is bekend: de Hyundai i30 Fastback is een prachtige, stijlvolle auto geworden. En daarvoor is hij nu ook nog eens beloond met de iF Design Award. Net als de Hyundai KONA. Trots!

De iF Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Het is niet de eerste keer dat een Hyundai wordt beloond met deze onderscheiding. De Hyundai i20 (2015), de Hyundai Tucson (2016) en de New Generation Hyundai i30 (2017) gingen de Hyundai i30 Fastback en KONA voor.

Hyundai i30 Fastback: aflopende daklijn
De Hyundai i30 Fastback wordt gekenmerkt door de strakke, aflopende daklijn waarbij de achterspoiler is geïntegreerd in de wijd openende achterklep. De brede wielkasten geven de ‘vijfdeurs-coupé’ een stoer tintje en door de wat lagere Cascade-grille oogt de Hyundai i30 Fastback breder en wordt de lange motorkap extra geaccentueerd. Horizontale luchtinlaten onderin de voorbumper en Full LED-koplampen in een donkergetinte behuizing maken de voorzijde nog aantrekkelijker.

Hyundai KONA: twin-koplampen
Het meest opvallend aan de Hyundai KONA is zijn front met de opvallende Cascade-grille en de twin-koplampen. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst waardoor de neus van de Hyundai KONA extra stoer oogt. De robuust ogende zwarte wielkastranden en krachtige body met mooie golvende lijnen maken de KONA tot een opvallende verschijning.

Design belangrijke reden van aankoop

Het design is vaak de belangrijkste reden van aankoop van huidige Hyundai-modellen. Vormgeving is sowieso een van de belangrijkste redenen waarom Europeanen een Hyundai kopen. Belangrijkste kenmerken van de huidige generatie Hyundai i-modellen:

  • Aantrekkelijk, Europees design
  • Volop ruimte: Europese afmetingen
  • Uitstekende kwaliteit (5 jaar garantie zonder kilometerbeperking)
  • Prettig rijden: Europese dynamiek
  • Uitstekende specificaties (rijke uitrusting)

Terug naar overzicht