Nieuw: Waterstof tanken in Doetinchem

Nieuw: Waterstof tanken in Doetinchem

Eerste waterstofinstallatie in de Achterhoek

Kuster Energy in Doetinchem breidt uit met een waterstofinstallatie. De tien waterstofbussen van Arriva die eind dit jaar de weg opgaan zullen hier tanken, maar ook particulieren kunnen hier hun waterstofauto vullen.

Het waterstoftankstation wordt gerealiseerd aan de Braamsteweg, op het terrein van het bestaande tankstation van Kuster Energy. In het verzorgingsgebied van Herwers wordt dit de tweede waterstofinstallatie. Naast Arnhem kunt u – naar verwachting –  vanaf half december 2021 ook in Doetinchem terecht voor het tanken van waterstof.

Duurzaam
De waterstof zal in eerste instantie worden aangevoerd als afvalproduct van een fabriek uit Antwerpen. Op termijn wordt overgestapt naar groene waterstof, geproduceerd van zonne- en windenergie. 

Waterstofdagen 8 & 9 oktober  

Ter gelegenheid van de komst van dit nieuwe waterstofvulpunt zijn de Achterhoekse Waterstofdagen georganiseerd. Een gratis waterstofevent boordevol interessante ontwikkelingen op waterstofgebied, inclusief lezingen van vakkundige sprekers. Uiteraard is Herwers Hyundai aanwezig met dé waterstofauto van het moment: de Hyundai NEXO. Dit vindt plaats op 8 en 9 oktober tussen 10:00 & 16:00 uur in stadion de Vijverberg in Doetinchem.

Rijden op waterstof toegankelijker: de Hyundai NEXO

Met de komst van deze waterstofinstallatie wordt het rijden op waterstof nog toegankelijker. Tevens worden in Nederland steeds meer waterstoftankstations geopend. De Hyundai NEXO is een mooi voorbeeld van waterstofinnovatie. Deze krachtige elektrisch aangedreven SUV wordt met brandstofcel aangedreven. De auto hoeft niet te worden opgeladen, maar wordt enkel gevuld met waterstof. De uitstoot van deze FCEV betreft dan ook alleen water. De actieradius bedraagt 665 kilometer (volgens WLTP). En dat tanken? Dat gaat zeer gemakkelijk en met 4 minuten bent u klaar. 

Herwers Hyundai is één van de zeven gespecialiseerde Hyundai NEXO-dealers van Nederland. Kom tijdens de Achterhoekse waterstofdagen langs voor al uw vragen en informatie over waterstof, ontdek andere grote innovaties op dit gebied en maak een proefrit in de Hyundai NEXO. Uiteraard bent u voor de NEXO ook van harte welkom in één van onze Herwers Hyundai-vestigingen.

Aanmelden Waterstofdagen*

*Het aanmelden is niet verplicht. Het geeft de organisatie de mogelijkheid om de drukte in te schatten. Coronacheck verplicht.Terug naar overzicht