Distributieriem

De distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor van uw auto. Deze dient dan ook in topconditie te verkeren.
Het vervangen van de distributieriem dient regelmatig te gebeuren. Ieder merk heeft een vast intervalschema waarop de distributieriem vervangen dient te worden. Dit is op basis van kilometers en leeftijd. Onze service adviseurs kunnen u vertellen wanneer uw distributieriem vervangen dient te worden.

Het niet tijdig vervangen van de distributieriem kan grote schade veroorzaken aan uw motor.
De kleppen van de motor komen dan te dicht bij de zuiger of raken zelfs de zuiger. De distributieriem wordt tijdig vervangen om deze problemen te voorkomen. Het vervangen van een distributieriem is mede omdat deze juist afgesteld dient te worden. Een precisie klus waar speciaal gereedschap voor nodig is.

Wat gebeurt er tijdens het vervangen van de distributieriem?
Het distributiesysteem bestaat uit diverse onderdelen. Om dit goed te laten functioneren vervangen wij niet alleen de distributieriem maar ook de geleide rollen en – indien nodig – de waterpomp. Dit omdat deze in veel gevallen wordt aangedreven door de distributieriem. Alles in één keer vervangen is efficiënter en beter voor uw motor.

Vraag onze service adviseurs naar een scherpe offerte voor het vervangen van uw distributieriem!