Subsidie bij aankoop van een elektrische auto!

Velen hebben er op gewacht, maar het is nu zo ver: de overheid gaat Velen hebben er op gewacht, maar het is nu zo ver: de overheid gaat subsidie verstrekken bij aanschaf of leasen van volledig elektrische auto’s. De subsidie is aan te vragen voor koop- of leaseovereenkomsten vanaf 4 juni 2020 en de subsidie kan vanaf 1 juli 2020 worden aangevraagd.

Bij aanschaf of leasen van een nieuwe elektrische auto ontvangt u € 4.000,- subsidie en bij een gebruikte elektrische auto € 2.000,-. Daarnaast is het belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet voordat u in aanmerking komt voor subsidie. Benieuwd naar deze voorwaarden of wilt u op de hoogte blijven van de subsidieregeling? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Wij informeren u graag!

GOED NIEUWS
Hoewel bekend is gemaakt dat de subsidiepot van 2020 voor nieuwe auto’s leeg is, betekent dit niet dat u geen subsidie meer kunt aanvragen. Sterker nog, kom nu in actie!
Wanneer u nu tot aanschaf overgaat, kunt u direct een aanvraag indienen. Deze zal worden uitbetaald uit de subsidiereservering voor 2021.

Voorraad nieuw Voorraad gebruikt

Hoe werkt het?

Waarom geeft de overheid subsidie?

Met deze subsidie wordt een afspraak van het klimaatakkoord ingevuld. Doel is dat in 2030 100% van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch is en dat er rond 2025 een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s is voor particulieren. Momenteel houdt de hoge aanschafprijs van een elektrische auto veel particulieren tegen om elektrisch te rijden. De overheid hoopt met de subsidie deze drempel te verlagen. Uiteindelijk moet met de regeling de uitstoot van CO2 verminderen.

Hoe zit de regelgeving in elkaar?

Een particulier kan subsidie aanvragen op het moment dat deze een koop- of leasecontract in handen heeft. De auto dient op naam van de particulier te staan, maar hoeft nog niet geleverd te zijn. Op www.rvo.nl kun je de subsidie vervolgens aanvragen middels een formulier dat op deze website beschikbaar is. Deze aanvraag moet binnen 60 dagen na ondertekening van overeenkomst binnen zijn. Subsidie kan worden aangevraagd vanaf 4 juni 2020. Een particulier kan gedurende de vijf jaar maar één keer voor de subsidieregeling in aanmerking komen.

Is er ook subsidie op private lease?

De subsidiebedragen voor het leasen van een elektrische auto komen overeen met de aanschaf van een elektrische auto. Wanneer een particulier een leasecontract afsluit voor een volledig elektrische auto, ontvangt hij of zij de subsidie maandelijks. Oftewel: de subsidie wordt verdeeld over 48 maanden en gestort op het door de particulier opgegeven rekeningnummer.  

Meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in.