Remmen

Remblokken en schijven

Voor weggebruikers is het essentieel dat er goede en werkende remmen aanwezig zijn. Dit is veiliger voor anderen, maar vooral voor uzelf. Goed werkende remblokken zorgen voor een kortere remweg. Voor veilige kilometers zijn goed werkende remmen essentieel. Goede remblokken zorgen namelijk voor een zo kort mogelijke remweg en zeker in noodsituaties kan dit net het verschil betekenen. Het is daarom belangrijk dat uw remblokken regelmatig gecontroleerd worden.

Uw remblokken controleren wij uiteraard bij iedere beurt. Omdat de remblokken zo belangrijk zijn, wordt ook tijdens de wielenwissel even naar de remblokken gekeken.

Heeft u twijfels over de werking van uw remmen of hoort u bijvoorbeeld een vreemd geluid tijdens het remmen? Kom dan altijd even bij ons langs! Wij controleren het gratis voor u!

De werking van remblokken

Remblokken zijn een onderdeel van het remsysteem. De remblokken zitten in de remklauw en wanneer u remt worden de remblokken tegen de remschijf aangedrukt. Hoe harder u de rem intrapt, hoe harder u remt, hoe sneller u stil staat. Iedere keer als u remt slijten de remblokken, en de remschijven.

Vervangen van remblokken

U kunt zelf in veel gevallen merken wanneer uw remblokken aan vervanging toe zijn. De remweg van uw auto is langer dan u gewend bent, u hoort een vreemd geluid bij het remmen of het rempedaal geeft een ander gevoel wanneer u remt. Herkent u één van deze symptomen dan is de kans groot dat uw remblokken, of remschijven, versleten zijn. Zoals eerder ook gemeld. Kom bij twijfel altijd langs voor een vrijblijvende controle!

Vraag direct een offerte aan door te bellen met één van onze vestingen of stuur een mail naar klantencontact@herwers.nl