Tot € 5.000 subsidie elektrische bedrijfsauto

Tot € 5.000 subsidie elektrische bedrijfsauto

Ondernemers die van plan zijn een volledig emissieloze bedrijfsauto aan te schaffen komen in aanmerking voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Wat houdt de subsidieregeling in?

Deze regeling loopt van 15 maart 2021 en 31 december 2025 en geldt voor ondernemers en non-profitinstellingen. U kunt subsidie ontvangen tot wel € 5.000,-. Het budget dat hiervoor door de overheid beschikbaar is gesteld heeft ieder jaar een maximum. Met deze subsidie ontvangt u 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1*) met een maximum van € 5.000,- per bedrijfsauto.

*Typen bedrijfswagens die in aanmerking komen

  • Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor
  • De netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van de bedrijfsauto’s moet hoger zijn dan € 20.000.
  • De elektrische bedrijfsauto (voertuigcategorie N1) met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen (WLTP) heeft een actieradius* van minimaal 100 km.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Budget

Voor 2021 is er door de overheid een budget van 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Op = op.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u aan voorwaarden voldoen. Zo mag de koop- of leaseovereenkomst niet eerder zijn afgesloten dan 1 januari 2021 en mag de bedrijfsauto op de datum van de aanvraag nog niet aan u geleverd zijn en niet op uw naam staan. Het is daarom aan te raden om alle voorwaarden en het aanvraagproces op de website van de Rijksoverheid door te nemen.

Officiele website RVO

Wilt u alle details en voorwaarden lezen? Klik dan op onderstaande button voor de officiële website van de RVO:

Klik voor de RVO website over de SEBA

Vanaf 15 maart om 09:00 kunt u uw aanvraag indienen.


Terug naar overzicht