Subsidie 2022: zo werkt het

Body

Vanaf januari 2022 is er weer budget beschikbaar vanuit de overheid voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s. Lees hier welke auto's er in aanmerking komen en hoe het werkt.

Laden - Herwers

Vanaf januari 2022 is er weer budget beschikbaar vanuit de overheid voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s: Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (ook wel SEPP). Voor nieuwe auto’s is er 71 miljoen gereserveerd, voor gebruikte auto’s 20,4 miljoen.

Hoogte subsidiebedrag:
Voor nieuwe auto’s: €3.350
Voor gebruikte auto’s: €2.000

Ook in de Private Lease is de subsidie van toepassing, de subsidie wordt dan verwerkt als korting in het te betalen maandbedrag.

Het beschikbare budget is een maximum voor 2022. Op is ook echt op, wacht dus niet te lang met uw aanvraag. Dit kan vanaf 3 januari 09:00 uur.

Herwers Renault ZOE

Deze auto's komen in aanmerking

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de auto waarvoor je subsidie wilt aanvragen. We zetten ze hier even op een rijtje.

  • De catalogusprijs moet tussen de €12.000 en € 45.0000 liggen. (De catalogusprijs is de oorspronkelijke nieuwprijs, incl. btw, bpm en fabrieksopties en zoals geregistreerd in de RDW)
  • De auto is 100% elektrisch en heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer
  • De koop- of leaseoverkeenkomst is afgesloten in het kalenderjaar waarin u ook de subsidie aanvraagt en u bent de eerste die deze auto op naam zet.

Wij raden u aan altijd op de website van de Rijksoverheid te kijken voor de meest actuele informatie.

Hoe vraagt u subsidie aan?

U vraagt de subsidie online aan met uw DigID via de RVO website. Dit kunt u dus doen vanaf aanstaande 3 januari 09:00 uur.

Herwers Nissan e-NV200

Bekijk de informatie over de EV subsidie zakelijke markt hier: