Distributieriem Nissan

Distributieriem

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw auto. Het zorgt ervoor dat de krukas en de nokkenas van de motor samenwerken. Daarmee zorgt de distributieriem voor het draaien van de motor.

Wanneer de riem breekt, stopt de motor en is de kans op motorschade aanzienlijk hoog. Daarom wordt het aangeraden onderhoud vanuit de fabrieksvoorschriften van Nissan hierin altijd dringend geadviseerd. 

Distributieriem

Op deze afbeelding van de ANWB kunt u zien wat de distributieriem precies is en welke onderdelen ermee in verbinding staan.

Waar vind ik wanneer de distributieriem van mijn auto vervangen moet worden?
In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer of jaren de distributieriem vervangen moet worden, het is maar net wat als eerst bereikt wordt. Als deze termijnen aangehouden worden, hoeft u zich geen zorgen te maken om de riem.

Het vervangen van een distributieriem is specialistenwerk en vereist precisie. Dit doen we bij Herwers Nissan graag voor u, ons technisch personeel heeft alle kennis in huis en is zeer vakkundig. Daarnaast helpen wij u ook herinneren aan het onderhoud van de riem. 

Herwers Nissan Juke

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Dit is afhankelijk van het type en model auto. Neem gerust even contact met ons op als u vragen heeft, of twijfelt over het onderhoud van de distributieriem van uw Nissan.

Wanneer u de distributieriem bij Herwers Nissan laat vervangen heeft u automatisch garantie. Bekijk meer over de Nissan onderdelengarantie: 

*Een elektrische auto heeft geen distributieriem- of ketting. Een distributieketting gaat in principe een autoleven mee. Het kan soms nodig zijn deze opnieuw goed af te stellen. 

Vrijblijvende offerteaanvraag

Aanhef
Distributieriem Nissan