Nissan Charge is nu beschikbaar voor Nissan-rijders in Nederland

Nissan Charge is nu beschikbaar voor Nissan-rijders in Nederland

Eigenaren van een volledig elektrische Nissan LEAF en e-NV200 hebben nu toegang tot meer dan 78.000 laadpunten in Nederland. De Nissan Charge app is per direct toegankelijk voor Nissan EV-rijders in Nederland. Nissan Charge wordt in combinatie met Plugsurfing aangeboden: een Europa-breed netwerk met 200.000 publieke laadpunten in meer dan 38 landen. Via de app is het eenvoudig om een geschikt laadpunt te vinden, er naartoe te navigeren en te laden.

Nissan Charge biedt flexibele betaalmethodes en gunstige tarieven. In een gepersonaliseerde webportal kan de gebruiker in één oogopslag de accountinformatie inzien. Eenvoud en maximale efficiency vormen de basis van de dienst om het opladen van een elektrische auto zo simpel mogelijk maken.

Voor de laadsessies betaalt de Nissan-rijder alleen de werkelijke laadkosten, zonder enige toeslag die mobiliteitsaanbieders gewoonlijk in rekening brengen voor het gebruik van de diensten (beter bekend als roaming).

Nissan Charge stelt Nissan EV-rijders in staat om het beste oplaadpunt te zoeken via een speciale smartphone-app voor Apple- en Android-gebruikers. Zoekopdrachten kunnen gefilterd worden op de laadsnelheid, het type connector en de toegangsmethode. Op die manier vinden Nissan-eigenaren al snel de perfecte laadplek.

Via de app is navigeren naar het geselecteerde laadpunt mogelijk. Met een smartphone kan vervolgens de laadsessie op afstanden worden gestart of onderbroken bij daartoe geschikte laadstations. Gebruikers van Nissan Charge spelen daarnaast een actieve rol bij het verbeteren van de kwaliteit van het openbare oplaadnetwerk via een feedbackbeoordelingssysteem in de app.

“We kijken ernaar uit om extra feedback te ontvangen van EV-rijders in Nederland om de ervaring met publieke laadpunten te verbeteren”, zegt Mathieu Happiette, Key Accountmanager bij Plugsurfing.

Bart Bartels, e-Mobility Specialist Nederland: “Dit is een fantastische stap voorwaarts. De combinatie van een zeer aantrekkelijke aanschafprijs, lage onderhoudskosten, geen wegenbelasting en nu ook zeer betaalbaar laden, maakt rijden in de Nissan LEAF goedkoper dan ooit.”

Eigenaren van een Nissan LEAF of e-NV200 kunnen zich eenvoudig registreren na het downloaden van de gratis app en het aanmaken van een account. Hiervoor is een VIN-nummer van het voertuig en het selecteren van een geldige betaalmethode verplicht. Klanten verkrijgen een gratis oplaadsleutel via de webportal, de app of direct bij Nissan-dealers om toegang te krijgen tot het zeer uitgebreide netwerk van publieke laadpunten.

De Nissan Charge app is per direct beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Finland, Denemarken, Zweden, Nederland, België en Luxemburg. Nog voor het einde van 2020 is de dienst ook in Spanje en Noorwegen evenals in andere landen toegankelijk. Verder zijn er app-updates in het verschiet die de laadbeleving nog intuïtiever en gebruiksvriendelijker gaan maken.


Terug naar overzicht