Nissan onthult opwindend nieuw pick-up-concept

Nissan onthult opwindend nieuw pick-up-concept

Gamma lichte bedrijfsvoertuigen verder uitgebreid

  • Toenemende veelzijdigheid van Nissan in klasse van lichte bedrijfsvoertuigen
  • Nissan Navara Dark Sky Concept grote blikvanger op bedrijfsautobeurs IAA
  • Ook Nissan Navara N-Guard maakt zijn showdebuut
  • Nissan Navara N-Guard verkrijgbaar met OFF-ROADER AT32-pakket 

Amsterdam, 19 september 2018 – Nissan heeft op de bedrijfsautobeurs IAA in Hannover het doek getrokken van de Nissan Navara Dark Sky Concept en de Nissan Navara N-Guard.

Beide modellen onderstrepen de toenemende veelzijdigheid van Nissan in de klasse van de lichte bedrijfsvoertuigen. In dit segment signaleren we in de afgelopen drie jaar een opzienbarende verkoopgroei van 300 procent voor ombouwvarianten. Hierdoor is Nissan in staat om zakelijke klanten oplossingen op maat te bieden die beantwoorden aan hun specifieke bedrijfsbehoeften.

De grote blikvanger op bedrijfsautobeurs IAA is de Nissan Navara Dark Sky Concept. De pick-up is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) en uitgerust met een geavanceerdere versie van de ProPILOT driver assistance-technologie van Nissan. De Navara Dark Sky Concept maakt duidelijk hoe de robuuste pick-up een mobiel laboratorium voor astronomie kan aandrijven en trekken.

 

Telescoop in een op maat gemaakte aanhanger

Het studiemodel omvat een ultranauwkeurige PlaneWave-telescoop in een op maat gemaakte aanhanger. Dankzij de krachtige en slimme trekcapaciteiten van de Navara kan de telescoop gemakkelijk ook over onverhard terrein worden versleept naar afgelegen locaties waar de omstandigheden voor sterren kijken het beste zijn.

Ook de Nissan Navara N-Guard maakt zijn showdebuut. Deze speciale versie van de sterke en stijlvolle pick-up is nu verkrijgbaar. Hij is voorzien van een aantal uiterlijke upgrades die zijn aantrekkingskracht verder vergroten voor degenen die een superieure pick-up wensen voor off-road rijden.

De Nissan de Navara N-Guard is – geïnspireerd door de Nissan Navara EnGuard Concept die werd onthuld op de bedrijfsautobeurs IAA in 2016 – verkrijgbaar met het Off-Roader AT32-pack. Deze is ook te zien op de IAA 2018. Dankzij de grotere bodemvrijheid, de bodembescherming en een optionele snorkel waarmee hij door dieper water kan rijden, is dit de meest complete Navara ooit.

‘Onze robuuste pick-ups zijn de perfecte belichaming van Nissans toewijding aan het uitblinken in conversies’, aldus Ashwani Gupta, senior vice president van Nissans LCV-afdeling. ‘Nissan Intelligent Mobility is wat ons drijft en samen met ProPILOT zorgt de ongelooflijke veelzijdigheid van ieder voertuig ervoor dat we aan alle zakelijke behoeften kunnen voldoen en een betrouwbare partner voor onze klanten kunnen zijn.’

Dankzij de kenmerkende ‘Go Anywhere’-mentaliteit van het merk en tal van Nissan Intelligent Mobility-functies blijven de lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan wereldwijd nieuwe klanten trekken. Dat onderstreept het doel van Nissans LCV-afdeling, namelijk 40 procent groei op het gebied van duurzaamheid in 2022. Wereldwijd verkocht Nissan in de eerste helft van 2018 al 464.900 eenheden, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Navara neemt een belangrijke positie in binnen het gevarieerde aanbod lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan en het is Nissans bestverkopende pick-up ter wereld.

 

Zevenduizend bestellingen voor e-NV200

Andere belangrijke lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan op de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover zijn de NV200, NV300 en NV400 en de volledig elektrische e-NV200. De grote vraag uit vooral de bezorg- en transportsector en van particuliere verhuurbedrijven in heel Europa heeft al geleid tot zevenduizend bestellingen voor de e-NV200 sinds de lancering in januari 2018. Dat is een toename van 136 procent in de eerste helft van 2018 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De groei van het gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan wordt nog versterkt door de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Die voegt de knowhow van Nissan, de bestelauto’s van Renault en de pick-ups van Mitsubishi keurig samen en heeft ervoor gezorgd dat de Alliantie aanwezig is in maar liefst 91 markten. Niet voor niets is het streven van de Alliantie erop gericht om grootste LCV-fabrikant te worden.

Het uitgebreide gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan op de komende IAA in Hannover:

Nissan Navara Dark Sky Concept, Nissan Navara N-Guard, Nissan Navara N-Guard Off-Roader AT32, NV200 Van, eNV200 Van, NV300 Coffee, NV300 Camper, NV400, NV400 Dropside.

De persconferentie op de IAA voor bedrijfsvoertuigen in Hannover vindt plaats op woensdag 19 september om 10.30 uur.


Terug naar overzicht