Qashqai veiligste nieuwe auto 2021

Body

EuroNCAP test auto’s op veiligheid en heeft de nieuwe Nissan Qashqai tot veiligste nieuwe auto van 2021 beoordeeld. Op drie van de vier criteria scoort de Qashqai boven de 90%. Een prestatie die des te opmerkelijker is, omdat de auto werd getest volgens het nieuwe, nog strengere 2020-2022 protocol.

Qashqai EuroNCAP veiligste auto

Voortreffelijke bescherming

De auto's worden beoordeeld op veiligheid voor volwassenen en kinderen, voetgangers en Safety Assist. 

Euro NCAP heeft de nieuwe Qashqai beoordeeld met een score van 91% voor de bescherming van zowel volwassen inzittenden als kinderen. Daarmee kan de Qashqai gerekend worden tot de veiligste auto’s in zijn klasse. Deze uitstekende prestatie is te danken aan de geavanceerde, ijzersterke constructie van het CMF-C platform, waarop de auto gebaseerd is. In bepaalde gebieden van het platform wordt ultrasterk staal toegepast. Die extra sterkte zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij een aanrijding, beter wordt geabsorbeerd en de veiligheidskooi van de inzittenden niet kan bereiken.

Nissan Qashqai veiligste auto

De Qashqai werd beloond met het maximum van 16 punten bij een zijdelingse aanrijding, mede dankzij de centrale airbag. Deze primeur voor Nissan in Europa voorkomt dat de hoofden van de bestuurder en bijrijder elkaar raken bij een zijdelingse aanrijding.

Uit het maximum van 24 punten, kreeg de geheel nieuwe Qashqai op het onderdeel bescherming van kinderen het bijna volledig aantal, namelijk 23,8 punten. Bij de montagetest van het kinderzitje kreeg het model het maximum van 12 punten toegekend.

Nissan Qashqai EuroNCAP

70% score

Ook wat betreft de bescherming van voetgangers en fietsers scoort de nieuwe Qashqai goed. Daarin haalde de auto een score van 70%. De nieuwe Qashqai is dan ook uitgerust met tal van actieve veiligheidssystemen. Onder andere Intelligent Emergency Braking, dat de bestuurder waarschuwt en het remsysteem activeert bij een dreigende aanrijding met een voertuig, een voetganger of een fietser. Intelligent Emergency Braking is standaard op alle uitvoeringen van de Qashqai, en niet uitsluitend op de duurdere varianten.

Qashqai EuroNCAP veiligste auto

Assistentie voor de veiligheid

Euro NCAP volgt de stelregel dat het voorkomen van een ongeval altijd het beste is, en geeft daarom extra punten voor technologie die de bestuurder helpt bij het tegengaan van een aanrijding.

Dankzij Nissan Intelligent Mobility technologie heeft de Qashqai een buitengewoon hoge score van 95% weten te behalen. Nissan biedt een uitgebreid aantal intelligente systemen aan op de Qashqai.

Image
Herwers Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Rijklaar vanaf
€32.590,-
Private lease p.m. vanaf
€449,-