Aircosysteem

Per jaar verliest het aircosysteem gemiddeld 10% koudemiddel. Als het aircosysteem minder dan 70% gevuld is, gaat dit ten koste van de werking en het klimaatcomfort. Daarnaast vormt zich schimmel in uw aircosysteem wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid en nare geurtjes kan veroorzaken.
Het is raadzaam om eens in de 2 jaar (afhankelijk van gebruik van uw airco) een controle uit te laten voeren t.b.v. smering van de aircopomp en eventueel het vervangen of aanvullen van het koudemiddel. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw airconditioning u koel door de zomer heen helpt en in de koudere maanden voor ontwaseming van de ruiten zorgt.

Airco HerwersGezondheidsklachten
De filters in uw aircosysteem zorgen ervoor dat verontreinigingen worden tegengehouden. Als deze filters en de verdamper in de airco niet regelmatig worden onderhouden, krijgt verontreiniging vrij spel. Denk hierbij aan pollen, bacteriën en schimmels. Hierdoor vermindert de luchtkwaliteit en kunnen er ziektekiemen ontstaan. Met als gevolg dat u onder andere last kan krijgen van verkoudheid, keelpijn en geïrriteerde luchtwegen.

Brandstofverbruik
Het brandstofverbruik van uw auto kan oplopen door een incorrect werkende airco. Dit komt door een tekort aan koelmiddel. Hierdoor moet de airco compressor veel meer werk verzetten, met als gevolg dat er sneller slijtage ontstaat door een tekort aan smering. Het koudemiddel zorgt naast koeling ook voor smering van de airco.

Tips
Wanneer u uw airco op de automatisch stand zet, schakelt die zichzelf in of uit wanneer nodig. Dit bespaart brandstof en daarmee het milieu!
• Door de airco enkele minuten voor aankomst uit te schakelen, wordt uw airco droog geblazen. Dit voorkomt schimmelvorming en onaangename geurtjes.