Detail afbeelding

Renault ALPINE 110

Alpine is terug! Feitelijk gezien onthult het Franse automerk dezelfde sportcoupé die in 2016 als showcar debuteerde. Veel is er niet aan gewijzigd. En dat is positief, want de nieuwe Alpine A110 is een plaatje om te zien.

De naam A110 is natuurlijk een verwijzing naar de beroemde A110 ‘Berlinette’ uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Ook de vormgeving van de nieuwe A110 komt sterk overeen met die van de eerste A110.

Gewicht en lengte
De nieuwe Alpine A110 heeft een geheel eigen chassis en carrosserie van aluminium. Dat zorgt niet alleen voor gewichtsbesparing maar resulteert ook in een wendbaarder weggedrag. De auto heeft een laag zwaartepunt en weegt 1.080 kilogram, zónder opties.
Groot is de A110 niet. Hij is 4,18 meter lang, 1,80 meter breed en 1,25 meter hoog. Volgens Alpine is dat het meest ideaal.

Aandrijving: middenmotor 1,8-liter viercilinder
De middenmotor, geplaatst achter de twee sportstoelen, is een geheel nieuwe ontwikkeling van de Alliantie Renault-Nissan. Alpine en engineers van Renault Sport hebben het blok speciaal aangepast voor de A110.

Het gaat om een 1,8-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 185 kW (252 pk) en 320 Nm trekkracht, goed voor een 0-100-tijd van slechts 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Alpine koppelt de viercilinder aan een zeventraps Getrag-transmissie met dubbele koppeling. De krachtbron ademt uit via een uitlaatsysteem met vlinderkleppen.

Rij instelling
Alpine geeft de A110 drie mogelijkheden, te weten Normaal, Sport en Track. Elke modus heeft invloed op de gasrespons, de schakelintensiteit van de transmissie, de besturing, het stabiliteitssysteem en het uitlaatgeluid. Het interieur oogt minimalistisch, zodat de focus op rijplezier optimale blijft. Het interieur is afgewerkt met nappa-leder, aluminium en koolstofvezel.

Alpine Première Edition
Ter introductie van de A110 introduceert Alpine de Première Edition, gelimiteerd op 1.955 auto’s. 1955 verwijst naar het jaar dat Jean Rédélé het merk Alpine heeft opgericht. De A110 Première Edition is voorzien van onder meer 18-inch Otto Fuchs-wielen met matzwarte finish, een sportuitlaat, Focal-audiosysteem, matte koolstofvezel interiercomponenten, voetpedalen van geborsteld aluminium, een genummerd plaquette op de middenconsole en meer.

De prijs van de A110 Premiere Edition zal in Nederland zo rond de 70.000 euro* gaan uitkomen. (* bron: Autovisie)

 

PREMIÈRE EDITION
Renault ALPINE 110

Direct contact
Stel hier uw vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voel u thuis bij Herwers...

De koffie staat klaar, dan kunt u rustig kijken welke auto het beste bij u past. Wij staan altijd klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos de weg op gaat.

Onze medewerkers