Herwers levert vier Renault ZOE’s voor deelautoproject

Herwers levert vier Renault ZOE’s voor deelautoproject

Herwers Renault Doetinchem mocht vier Renault ZOE’s afleveren in Groenlo. De Energiecoöperatie Groenkracht-Groenlo en Coöperatie Zonnig Zieuwent zetten samen met 8RHK ambassadeurs deze volledig elektrische auto’s in als deelauto’s. Doel: betere bereikbaarheid in de regio én met bijkomend voordeel door duurzaam vervoer toegankelijk te stellen

Duurzaam delen

De Renault ZOE’s zullen vele kilometers gaan maken door verschillende gebruikers. Ze vinden hun weg via een app waarmee ze te reserveren zijn. Kleine kernen zonder toereikende OV-verbindingen in de Achterhoek worden met deelauto’s wél bereikbaar. In Groenlo zullen drie auto’s gaan rijden, in Zieuwent 1

De aflevering

Het is koud op deze vrijdagochtend 5 februari. Nieuwsgierig en enthousiast staat iedereen te wachten aan de Eibergseweg in Groenlo. Hier worden de ZOE’s dadelijk geleverd. Er heeft zich een groepje mensen verzameld van Energiecoöperatie Groenkracht-Groenlo, Coöperatie Zonnig Zieuwent en ook de regionale pers is inmiddels bijgevoegd. Verkoopleider Jesse (Renault Doetinchem) staat na een praatje met iedereen paraat om de chauffeur van Herwers het terrein op te begeleiden. “Ja! Daar zijn ze”, wordt enthousiast geroepen.

Bekijk hier de video van Omroep Gelderland

De daken van de witte ZOE’s zijn stuk voor stuk voorzien van de Achterhoekse vlag. Het geeft de moderne auto nog net een wat meer speelse look. Eén voor een worden de auto’s van de oplegger gereden en direct worden de ze door iedereen bewonderd. Er wordt een motorkap opengezet zodat de accu bekeken kan worden, deuren worden opengezet zodat iedereen een kijkje kan nemen naar het interieur en de binnenruimte kan ervaren. Jesse beantwoordt ondertussen vragen en helpt iedereen op weg. Uiteraard gebeurt bovenstaande allemaal op gepaste afstand.

Dan worden de elektrische auto’s weggereden en zullen de eerste kilometers gemaakt worden! We danken de energiecoöperaties Groenlo en Zieuwent voor de samenwerking en wensen alle chauffeurs prettige, veilige en duurzame kilometers toe.

Duurzame mobiliteitsoplossing

Voor Herwers is dit een mooi project om hoofdleverancier van te zijn. “Wij leveren niet alleen de auto’s, maar denken ook graag met de klant mee. Wij pakken zo’n project graag van begin tot eind op. Dit deelautoproject is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Jesse Bos.

Denkt u ook aan bijvoorbeeld een deelautoproject? Neem dan gerust even contact met ons op.

Bekijk hier de video van Omroep Groenlo

Klik hier om het volledige persbericht te lezen van 8RHK ambassadeurs


Terug naar overzicht