Nieuwe Kangoo International Van of the Year 2022

Body

De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’

Herwers Renault Kangoo - Eerste prijs

De beste

De IVOTY 2022-award werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Solutrans 2021-beurs in Lyon. Marc Sutcliffe, SVP Light Commercial Vehicle Business Unit bij Renault Group, ontving de prestigieuze prijs uit handen van juryvoorzitter Jarlath Sweeney. De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van 24 vooraanstaande bedrijfswagenjournalisten. De belangrijkste criteria voor de toekenning van de award zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

Van de veertien genomineerde bedrijfswagens van elf verschillende merken was de jury het meeste onder de indruk van de nieuwe generatie Kangoo, die de overwinning deelt met de Mercedes-Benz Citan die gebruikmaakt van de techniek en het platform van de Renault Kangoo. Het is de vierde keer dat een Renault bedrijfswagen wordt uitgeroepen tot International Van of the Year. Eerder werd de onderscheiding toegekend aan de Master (1998), Trafic (2002) en Kangoo Z.E. (2012).

Herwers Renault Kangoo

NIEUWE KANGOO

De nieuwe Renault Kangoo, beschikbaar in Nederland vanaf € 16.790, is vooral gericht op wagenparken, vaklui en ondernemers met hoge eisen en die op zoek zijn naar een bedrijfswagen die perfect aansluit op hun zakelijke behoeften met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. De vooruitstrevende Kangoo met een atletische en dynamische stijl wordt gekenmerkt door:

  • De baanbrekende ‘Open Sesame by Renault’ (Deze versie is door belastingtechnische regels in Nederland niet verkrijgbaar.) voor extra gemakkelijk in- en uitladen. Dankzij het ontbreken van de B-stijl heeft de Renault Kangoo de grootste laadopening in zijn segment met een breedte van 1,45 meter. Een andere innovatieve voorziening is het ‘Easy Inside Rack’: het uitschuifbaar rek om lange voorwerpen hoog in de laadruimte veilig te vervoeren.
  • De beste kenmerken in zijn klasse: de standaardversie biedt een laadvolume van 3,9 m3, een maximum laadvermogen van 600 kg (optioneel tot 800 kg) en een maximum trekgewicht van 1.500 kg.
  • Een modern, verfijnd en ergonomisch interieur met verbeterd comfort, 60 liter opbergruimte en optionele zitplaatsen voor maximaal drie volwassenen voorin. Bij deze configuratie kan de cabine worden omgetoverd tot een mobiel kantoor door de middelste rugleuning neer te klappen.
  • Ultramoderne connectiviteit met het nieuwe Renault EASY LINK multimediasysteem met 8-inch touchscreen, smartphone dockingstation, draadloze lader van 15W, twee USB- en twee 12V-aansluitingen en de Renault handsfree-card voor een eenvoudige toegang.
  • Twaalf rijhulpsystemen (ADAS) van de laatste generatie, waaronder Permanent Rear View Assist, Active Emergency Braking, Trailer Swing Assist en de Motorway and Trafic Companion die Adaptive Cruise Control met Lane Keeping Assist combineert.
  • Een reeks efficiënte 1.3 TCe benzine- en 1.5 Blue dCi-dieselmotoren, verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of EDC-automaat met zeven versnellingen. Ook beschikbaar met keuze uit twee Ecoleader-motoren met een gemiddeld brandstofverbruik (WLTP) van 4,8 l/100 km voor de diesel- en 6,1 l/100 km voor de benzineversie.

In het voorjaar van 2022 wordt de volledig elektrische variant van de Renault Kangoo aan het aanbod toegevoegd en later volgt ook de verlengde versie.

Herwers Renault Kangoo

Uitmuntend als handelsmerk

De Renault fabriek in Maubeuge is al sinds 1997 de belangrijkste productielocatie voor de Renault Kangoo. Om de kwaliteit van de nieuwe Kangoo en de voertuigen van partnermerken Mercedes-Benz en Nissan te garanderen, heeft Renault 450 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek. De nieuwe, hogesnelheid XXL-perslijn voor het stansen van grote onderdelen, 630 nieuwe plaatwerkrobots, nieuwe applicatierobots en nieuwe lijn voor de kwaliteitscontrole van de lak dragen bij aan de modernisering van de fabriek. Dat geldt ook voor de assemblagefaciliteiten met volledige bevoorrading van de onderdelen, nieuwe afwerkingslijn en modernisering van de assemblagefaciliteiten met full-kitting* onderdelenlevering. Verder is de fabriek uitgerust met een nieuwe werkplaats voor de batterij-assemblage van de elektrische Renault Kangoo die over enkele maanden op de markt komt.

RENAULT KANGOO, EEN SUCCESVERHAAL

Sinds de lancering in 1997 heeft Renault wereldwijd al 4,3 miljoen exemplaren van de Kangoo geproduceerd, verdeeld over drie modelgeneraties en zowel in personenauto- als bedrijfswagenvariant. Behalve in Maubeuge, de belangrijkste productiefaciliteit, rolde de Renault Kangoo ook uit de Santa Isabel-fabriek in Córdoba, Argentinië.

 

* De full-kitting methode zorgt ervoor dat onderdelen automatisch gesorteerd en getransporteerd worden naar het einde van de productielijn met het gebruik van draadgeleide trolleys.

 

* Tekst van Renault Nederland