Nieuwe Renault Talisman voor studenten Graafschap College

Nieuwe Renault Talisman voor studenten Graafschap College

Samenwerking met Herwers Groep haalt de toekomst naar de werkplaats

 

Een moderne auto, waar studenten van de opleidingen Motorvoertuigentechniek aan zouden kunnen werken om het vak te leren, was de vraag van het Graafschap College in Doetinchem. En omdat Herwers Groep graag bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren, was de keuze voor medewerking snel gemaakt. In samenwerking met Renault, waar ze het belangrijk vinden om de jeugd in hun opleiding kennis te laten maken met nieuwe technieken, besloot Herwers een gloednieuwe Renault Talisman beschikbaar te stellen.

Topmodel met alle opties

Herwers Groep pakte de vraag van het Graafschap College op. Daniëlle Jolink, manager P&O, ging enthousiast op zoek in haar netwerk. Seniordocent Motorvoertuigentechniek Christian Berndsen vertelt: “In eerste instantie was er een Renault Twingo beschikbaar, waar we al erg blij mee waren. Maar wat later kregen we een telefoontje of we misschien ‘wat hadden’ aan een Renault Talisman Initiale, een testmodel van de fabriek. Ja, daar zeg je natuurlijk geen ‘nee’ tegen,” voegt hij met een grote grijns toe. “Een topmodel met alle opties, ideaal voor onze studenten om complexe storingen in bijvoorbeeld elektrische componenten op te sporen.”

Impuls voor studenten én docenten

De Renault die nu in de werkplaats staat, is voorzien van 4-wielbesturing, adaptive cruisecontrol, camera’s en netwerkvoorzieningen. “Stuk voor stuk systemen waar we geweldige practicumopdrachten mee kunnen maken, bijvoorbeeld voor onze niveau-4 studenten technisch specialist personenauto’s. Je merkt dat het een goede impuls is voor hen. Ze werken met de nieuwste techniek, dat geeft een extra ‘boost’. Het zet ook ons als docenten weer op scherp. Het is een mooie uitdaging om deze state-of-the-art technieken te integreren in ons onderwijs.”

Trots op samenwerking met regionale bedrijven

Christian Berndsen van het Graafschap College is er trots op dat ze dit, met hulp van regionale bedrijven zoals Herwers, aan studenten kunnen bieden. “Dankzij deze goede samenwerking leiden we, samen met deze bedrijven, de juiste vakmensen op die klaar zijn voor de toekomst met hybride en elektrische auto’s.” Ook de studenten kunnen de nieuwe aanwinst zeer waarderen: “Ik had er graag mee gewerkt, maar ik doe binnenkort examen. Bijna jammer,” merkt een van hen lachend op, terwijl hij met glimmende ogen naar de Talisman kijkt.


Terug naar overzicht