Nieuwe Renault ZOE rijdt record aantal emissievrije kilometers tijdens Dutch Design Week 2019

Nieuwe Renault ZOE rijdt record aantal emissievrije kilometers tijdens Dutch Design Week 2019

DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa, waarbij het werk van meer dan 2.600 exposanten een week lang tentoongesteld werd op meer dan honderd verschillende locaties in Eindhoven. Het event trok honderdduizenden bezoekers.

Als partner van DDW stelde Renault 35 exemplaren van de volledig elektrische nieuwe ZOE ter beschikking voor de gratis vervoersdienst tussen alle locaties van DDW. De zogeheten ‘Renault ZOE Design Rides’ hadden een opvallend designstuk op het dak en reden samen ruim 65.000 emissievrije kilometers door Eindhoven. Het laden van de auto’s gebeurde op een van de grootste mobiele laadpleinen in Europa, die speciaal voor DDW was aangelegd op het terrein van de TU/e door van der Sijs techniek en automatisering. Door de 22kW AC-lader van de Renault ZOE werd er 120km rijbereik per laadpunt, per uur bijgeladen.

Tevens waren drie bijzondere conceptmodellen van Renault voor het eerst in Nederlandse te zien. De Renault EZ-GO, EZ-PRO en EZ-ULTIMO vertalen de toekomstvisie van Renault op het gebied van stedelijke mobiliteit in 2030 en waren tentoongesteld in het Klokgebouw in Eindhoven – het hart van DDW – en gezien door bijna honderdduizend bezoekers.

Evenals vorige editie was er ook dit jaar veel belangstelling voor de lezingen van Laurens van den Acker. De Nederlander Executive Vice President Corporate Design van Groupe Renault.

 


Terug naar overzicht