Renault Koleos haalt vijf sterren bij Euro NCAP crashtests

Renault Koleos haalt vijf sterren bij Euro NCAP crashtests

Vooral op het gebied van inzittendenbescherming van volwassenen (90%) en kinderen (79%), alsmede voetgangers (63%) en veiligheidssystemen (75%) behaalde de Koleos uitstekende scores.

Uithangbord van veiligheidsexpertise
De Koleos profiteert van de enorme ervaring van Renault op het gebied van passieve veiligheid en streeft naar excellente resultaten in de onafhankelijke tests van Euro NCAP. Op de eerste plaats maakt de Koleos gebruik van ultrasterke elastische staalsoorten bij de motorruimte en voor het passagierscompartiment voor optimale bescherming bij een impact.

De hoge veiligheidsscore is mede te danken aan de uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo is de Renault Koleos standaard voorzien van twee adaptieve frontairbags die bij het opblazen rekening houden met het postuur van de voorste passagiers, twee thorax- en gordijnairbags voorin, anti-whiplash hoofdsteunen voor- en achterin, anti-submarining voorstoelen, Isofix-bevestigingspunten achterin en gordelspanners met spankrachtbegrenzers op alle zitplaatsen.

Actieve veiligheidsfeatures
De Koleos biedt ook een reeks actieve veiligheidssystemen, waaronder tractiecontrole, elektronische remkrachtverdeling van de nieuwste generatie en hill start assist, aangevuld met verschillende assistentiesystemen die configureerbaar zijn via de touchscreen van het R-LINK 2 systeem:

  • Geruststellend: Active Emergency Braking System (AEBS)
  • Waarschuwend: Lane Departure Warning (LDW), Blind Spot Warning (BSW) en Traffic Sign Recognition (TSR)
  • Assisterend: Achteruitrijcamera, grootlichtassistent (AHL), parkeersensoren voor, achter en zijkant en handsfree parkeerhulpsysteem (Easy Park Assist)

Terug naar overzicht