Bi-Fuel Dacia

Bi-Fuel rijden

Rijden op LPG is schoner en werkt zeer eenvoudig. De auto start op benzine en schakelt dan automatisch over op LPG. Daarmee bespaart u direct geld, want elke kilometer die u aflegt scheelt weer in de portemonnee. Vanaf 6.000 kilometer per jaar is het voordelig om voor een Bi-Fuel model te kiezen. Ook de ruime actieradius van Bi-Fuel modellen (u heeft immers een benzinetank én een LPG-tank) is voor velen een goede reden om voor Bi-Fuel te kiezen.

LPG stoot minder schadelijke stoffen uit, kost u véél minder dan gewone benzine en het rijdt super. 

Bi-Fuel LPG

De voordelen

 • Enorm kostenbesparend: brandstofkosten veel lager
 • Geen ruimteverlies 
 • Goedkoop in aanschafprijs
 • Garantie 3 jaar of 100.000 km 
 • Beter voor het milieu, lagere CO2-emissie
 • Zeer grote actieradius door een benzine én een LPG-tank
Herwers Dacia Sandero
 1. Enorm kostenbesparend: brandstofkosten veel lager.
  Al na 6.000 kilometer per jaar rijden is het voordeliger om op LPG te rijden.

   
 2. Geen ruimteverlies 
  U levert niks in op de bagageruimte ten opzichte van een benzine-uitvoering. Dit komt doordat de LPG-tank op de plek van het reservewiel zit gemonteerd.

   
 3. Goedkoop in aanschafprijs
  De Bi-Fuel-modellen zijn relatief laag in prijs. De LPG-motoren worden direct in de fabriek ingebouwd, deze worden dus niet achteraf omgebouwd. Mede daardoor valt de prijs gunstig uit.

   
 4. Garantie
  Ontdek de gunstige garantievoordelen van Bi-Fuel: standaard 3 jaar garantie of tot 100.00 kilometer. 

   
 5. Beter voor het milieu, lagere CO2-emissie
  De uitstoot van CO2 is met LPG tot wel 21% minder en daarnaast wordt er 81% minder fijnstof geproduceerd in vergelijking met benzinevoertuigen.

   
 6. Zeer grote actieradius: de voordelen van beide brandstoffen
  Een Bi-Fuel-model start in principe altijd op benzine. Automatisch wordt vervolgens overgeschakeld naar LPG, maar u kunt ook handmatig kiezen op welke brandstof u rijdt met een handige schakelaar. Wanneer één van de tanks leeg is, wordt er automatisch naar de andere tank overgeschakeld. Wanneer beide tanks gevuld zijn en u een lange rit voor de boeg heeft, kunt u deze wellicht maken zonder stop! U kunt dan zo’n 800/900 kilometer rijden.

  Bi-Fuel-modellen worden uitgerust met een systeem van twee tanks. Eén voor benzine en één voor LPG. De LPG-tank kan simpel worden gevuld door een opening achter de tankklep. Deze tanks zijn voorzien van veiligheidstechnieken, zoals een anti-terugstroomklep en een automatische stop. De auto rijdt perfect op zowel benzine als LPG.
Herwers Dacia financial lease

Bi-Fuel en veiligheid

Tanken van LPG bij een regulier en officieel tankstation is veilig. Voor het bewaren, vervoeren en tanken van een brandstof gelden zeer strenge veiligheidsregels, dus ook voor Bi-Fuel modellen. LPG is daarmee niet meer of minder gevaarlijk dan het tanken van diesel of benzine. Ook de onderdelen van het Bi-Fuel systeem, inclusief de tank, ondergaan allerlei testen (waaronder hoge druk) en moeten voldoen aan diverse officiële richtlijnen.

Veiligheidsmechanismen
De tank heeft allerlei veiligheidsmechanismen. Zo is de kans op ontploffingsgevaar vrijwel nihil. Ook is een tank dermate sterk dat deze bij auto-ongelukken vrijwel nooit scheurt.

Tanken, gaat dat net zo makkelijk?
Daar kunnen we heel kort over zijn: ja. Het is net zo makkelijk als u altijd al gewend was. De vulopening van de LPG-dop is netjes weggewerkt achter dezelfde klep waar ook uw benzinedop zit. Uw handen kunnen niet in aanraking komen met de brandstof. 

Let op: in sommige landen heeft u een andere verloopnippel nodig 

Onze Dacia Bi-Fuel modellen

Image
Herwers Dacia Sandero Stepway

Sandero Stepway

Rijklaar vanaf
€19.650
Private lease p.m. vanaf
€389
Bekijk dit model
Image
Herwers Dacia Sandero

Sandero

Rijklaar vanaf
€16.700
Private lease p.m. vanaf
€349
Bekijk dit model
Image
Herwers Dacia Duster

Duster

Rijklaar vanaf
€23.250
Private lease p.m. vanaf
€449
Bekijk dit model