Nieuwe Dacia Spring Extreme

Herwers Dacia Spring Extreme

Nieuwe Dacia Spring Extreme met ELECTRIC 65‑motor

Dacia presenteert tijdens de 100e editie van Het Autosalon (14 tot en met 22 januari) in de Brussels Expo de nieuwe Dacia Spring Extreme met extra krachtige ELECTRIC 65-motor.

Spring Extreme: avontuurlijke styling

De Extreme-uitvoering van de Spring vervangt de Expression-uitvoering die tot dusver door 80% van de particuliere Spring-kopers is gekozen. Dacia levert de Spring Extreme onder andere in de geheel nieuwe kleur Bleu Ardoise en een reeks exclusieve designkenmerken:

Exterieur:

  • koperkleurige afwerking van dakrails, zijspiegelkappen, wielnaven, Dacia-logo op de achterklep en andere sierelementen van auto.
  • striping met een topografisch ontwerp op de voordeuren en een verwijzing naar de kenmerkende snorkel van de Duster tussen de deuren en voorspatborden
  • topografische patronen op de onderste deurbescherming

Interieur:

  • topografische patronen op de dorpels
  • topografische print op de voorste rubberen vloermatten
  • koperkleurige afwerking op bepaalde delen van de deurpanelen voorin, rond de ventilatieopeningen en het navigatiepaneel
  • koperkleurige stiksels op de stoelen
  • Dacia Link-logo in reliëf op de voorstoelen
Dacia Spring Extreme

Extra krachtige elektromotor:

Gelijktijdig met de nieuwe Spring Extreme-uitvoering introduceert Dacia ook de volledig nieuwe ELECTRIC 65‑motor (65 pk/ 48 kW). Deze nieuwe elektromotor is er alleen voor de Spring Extreme en is gekoppeld aan een nieuwe unieke transmissie die het koppel bij overbrenging op de wielen versterkt. Ook zorgt de nieuwe versnellingsbak voor meer acceleratiekracht en een groter rijbereik.

Dankzij de geheel nieuwe ELECTRIC 65-motor heeft de Spring Extreme een actieradius van 220 km in de WLTP Mixed‑testcyclus en 305 kilometer in de WLTP City-cyclus. De ELECTRIC 45-motor (45 pk/33 kW) is voorbehouden aan de bestaande Essential-uitvoering.

Dacia Spring Extreme

Spring: nu al een succesverhaal

Sinds de marktintroductie in 2021 maakt de Spring elektrische mobiliteit breed toegankelijk. De elektrische auto is eenvoudig, leuk en efficiënt en daardoor de ideale metgezel voor dagelijks gebruik. Sinds de lancering zijn meer dan 100.000 orders geplaatst. Liefst driekwart van de kopers is particulier. Ook in Nederland is de Spring bijzonder succesvol. Alleen al in 2022 registreerde Dacia 1.418 exemplaren, goed voor 25% van het totale aantal registraties van Dacia.

De Dacia Spring overtuigt klanten met zijn goede balans van uitrusting en prijs. Uit gegevens verzameld via connected diensten van Dacia blijkt dat de vijfdeurs hatchback in het A-segment voldoet aan de behoeften van klanten:

  • de dagelijkse afstand tussen woon-werk bedraagt gemiddeld 31 kilometer met een gemiddelde snelheid van 26 km/u
  • in 75% van de gevallen wordt een Spring thuis opgeladen in gemiddeld 3,5 uur

Marktintroductie Extreme-variant

De verkoop van de nieuwe Dacia Spring 65 Extreme start op 16 januari in Nederland. De consumentenadviesprijs bedraagt € 23.400,-*. De levering start in de zomer van 2023. De consumentenadviesprijs van de Dacia Spring 45 Essential begint bij € 21.750,-. 

SEPP-subsidie 2023

Zowel de Dacia Spring 45 Essential als de Dacia Spring 65 Extreme komt in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) waarmee particulieren subsidie kunnen krijgen bij aanschaf van een elektrische auto. Dit geldt zowel bij koop als private lease van een nieuwe elektrische personenauto. In 2023 bedraagt het subsidiebedrag € 2.950**. Dankzij de SEPP-subsidie is de al heel bereikbare Spring nog interessanter voor particulieren.

 

Image
Herwers Dacia Spring

Spring

Rijklaar vanaf
€21.750,-
Private lease p.m. vanaf
€374,-
Bekijk dit model

*Consumentenadviesprijs is prijs inclusief: kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem, activatie 36 maanden gratis connectiviteit en type 2 mode 3 Mennekes laadkabel) t.w.v. € 931,70 (incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. € 54,80, deels btw‑vrij) recyclingsbijdrage (t.w.v. € 22,50 incl. 21% btw) en Renault Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. € 31,- incl. 21% btw)

**Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op 10 januari 2023 09.00 uur de SEPP-subsidiepot voor 2023 geopend. Het subsidiebedrag van € 2.950 is van toepassing zolang er subsidie beschikbaar is. Kopers van een elektrische auto moeten na het tekenen van de koop-/leaseovereenkomst zelf subsidie aanvragen via de website van de RVO.

 

Tekst: Dacia Nederland

Waar mogen wij u mee helpen

Nieuwe Dacia Spring Extreme
Aanhef
Km