Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

100% elektrisch, het rijden van de toekomst

Volledig elektrische auto’s zijn een goede keuze voor wie emissievrij wil rijden met stille en snelle acceleratie. Geniet van veel rijplezier, een grote actieradius, stil én emissievrij rijden met een elektrische auto van Nissan. De elektrische modellen van Herwers Nissan bieden een verbeterd bereik en krachtige prestaties om uw rit zo sensationeel mogelijk te maken.

Ontdek ook onze elektrische occassions! Onze Nissan-verkoopadviseurs zijn expert op het gebied van elektrisch rijden en voorzien u graag van advies. 

Herwers Nissan Elektrisch rijden

Lagere kosten

Lagere kosten 
Elektrisch rijden scheelt in onderhoud en gebruik nogal de portemonnee. Per gereden kilometer betaalt u met een benzineauto zo’n tweeënhalf keer zo veel als diezelfde kilometer met een elektrische auto. Daarnaast profiteert u van diverse fiscale voordelen zoals vrijstelling van BPM en wegenbelasting (tot 2025) en vooralsnog een lagere bijtelling. De meest actuele en uitgebreide informatie over deze regelingen vindt u op de website van de Rijksoverheid: SEPP. Voor de zakelijke markt heet dit SEBA.

 

Herwers Nissan Elektrisch rijden

Onderhoud

De onderhoudskosten van een elektrische auto vallen lager uit t.o.v. een auto met verbrandingsmotor.** De elektromotor van een elektrische auto is namelijk minder complex dan een verbrandingsmotor. Daarnaast bevat de EV minder onderdelen die periodiek vervangen moeten worden. Onderdelen zoals banden en remmen van een elektrische auto gaan veelal langer mee. Heeft uw elektrische auto een onderhoudsbeurt nodig? Plan hier uw afspraak:

Herwers Nissan Elektrisch rijden

Opladen & Actieradius

Op zoek naar een laadpaal? Bekijk gemakkelijk het dichtstbijzijnde oplaadpunt voor uw elektrische auto via oplaadpalen.nl
Wilt u advies over laadoplossingen? Onze Herwers Nissan-verkoopadviseurs helpen u graag.

Wat heeft er allemaal invloed op de actieradius?

  • Snelheid – Hoe sneller u rijdt, hoe meer energie er nodig is om deze snelheid te behouden
  • Rijstijl – Wanneer u technologieën zoals vertragen of remmen met energieterugwinning (regeneratie) gebruikt, vergroot u de actieradius
  • Landschap – Wanneer u berg op rijdt, verbruikt de auto meer energie. Wanneer u berg af rijdt, wint u energie terug.
  • Weersomstandigheden – In de zomer/ bij warmer weer is de actieradius doorgaans hoger dan in de winter
  • Belading – Hoe zwaarder de auto beladen, hoe meer energieverbruik

De toekomst van elektrisch rijden
De nieuwste elektrische auto’s beschikken over slimme technologie. De actieradius wordt door het continue innoveren steeds hoger mogelijk gemaakt. De prijsverschillen tussen elektrische- en brandstofauto’s in aanschaf zullen de komende jaren steeds kleiner worden. Vanuit diverse overheden over de hele wereld worden brandstofauto’s uit bepaalde landen of gebieden verbannen. Elektrisch rijden is nu al niet meer weg te denken van de wegen en dit zal alleen maar toenemen. Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst.

Nissan 100% elektrische modellen

Image
Herwers Nissan Leaf

LEAF

Rijklaar vanaf
€29.190
Private lease p.m. vanaf
€509
Image
Herwers Nissan Ariya

Ariya

Rijklaar vanaf
€50.990
Private lease p.m. vanaf
€774

*De meest recente landelijke updates inzake subsidies en regelingen voor elektrische rijden vindt u op de website van de Rijksoverheid: SEPP. En hier vindt u de regelingen voor zakelijk elektrisch rijden van de Rijksoverheid: SEBA.
** IFA en DEKRA hebben in 2020 onderzoek gedaan naar kosten onderhoud aan een elektrische auto. Conclusie: de totale kosten van een elektrische auto, inclusief stroom, regelmatig onderhoud en reparaties vallen 3,2 procent lager uit dan bij een auto met verbrandingsmotor.