Nissan Juke krijgt hybride aandrijflijn

Body

Het aanbod Nissan Juke wordt versterkt met een hybride-aandrijflijn.  

Herwers Nissan Juke hybrid

De Juke Hybrid zal ook wat uiterlijke aanpassingen krijgen en standaard worden voorzien van het Nissan e-Pedal. e-Pedal zorgt ervoor dat je met één pedaal zowel gas kunt geven als kunt afremmen.  De Juke behoudt zijn sportieve looks en krijgt daarbij onder andere een meer afgedichte grille. Ook het interieur zal updates krijgen. Deze nieuwe uitvoering van de Juke zal later in 2022 geïntroduceerd worden.  

Herwers Nissan Juke Hybrid

De grille van de Juke Hybrid is voorzien van het nieuwe Nissan-merklogo en een hoogglans zwarte strip tegen de motorkaprand;een vergelijkbaar ontwerp als bij andere geëlektrificeerde Nissan-modellen.  De grille heeft ook een kleinere opening om de aerodynamica te verbeteren. Dat is mogelijk doordat de Hybrid minder koeling nodig heeft.  Specifiek voor de nieuwe Juke Hybrid is de grille bovendien afsluitbaar op momenten dat er weinig of geen koeling nodig is. Dit draagt bij aan een zo laag mogelijke luchtweerstand. Daarnaast zijn er onder de bumper aanpassingen doorgevoerd om de luchtstromen rond de auto te verbeteren.  

De hybride-aandrijflijn van de Juke bestaat uit een geavanceerde, nieuwe generatie brandstofmotor die is ontwikkeld door Nissan en speciaal is bestemd voor gebruik in een hybride-aandrijflijn. De motor levert 69 kW (94 pk) en 148 Nm koppel.

Ook de elektromotor is afkomstig van Nissan en heeft een vermogen van 36 kW (49 pk) en 205 Nm. Renault levert de 15 kW startmotor/generator, de omvormer, de 1,2 kWh sterke vloeistofgekoelde batterij en de innovatieve transmissie. Het resultaat is een aandrijflijn die 25% krachtiger is dan de huidige benzinemotor, terwijl het brandstofverbruik in de stad tot 40% lager uitvalt en de gemiddelde reductie tot wel 20% bedraagt (waarden onder voorbehoud van homologatie).

EV-achtige rijbeleving
De intelligente aandrijving van de Juke Hybrid reguleert de aandrijflijn aan de hand van vele parameters, waarbij het de bedoeling is om de Juke zo veel mogelijk elektrisch te laten rijden. Tijdens de tests wisten de Nissan-ingenieurs tot 80% van de tijd elektrisch te rijden in een stedelijke omgeving, met slechts korte onderbrekingen in hybridemodus om de batterij bij te laden. De Juke Hybrid start bovendien niet alleen in volledig elektrische modus, maar bereikt daarmee ook snelheden tot 55 km/u. Zo geniet de bestuurder van de krachtige en constante rijeigenschappen van een EV.

Regeneratief remmen
Tijdens het afremmen doet de elektromotor dienst als generator. Kinetische energie wordt daarbij omgezet in elektriciteit, die wordt opgeslagen in de batterij. Deze geavanceerde Regenerative Cooperative Brake-functie combineert regeneratief en conventioneel afremmen voor een natuurlijk pedaalgevoel en efficiënte energieterugwinning. De bestuurder merkt hier niets van en ervaart een constante en intuïtieve feedback van het rempedaal.

 

 

Dit deels een persbericht van Nissan Nederland. Het hele persbericht is te lezen op netherlands.nissannews.com. 

Aanhef
Nissan Juke krijgt hybride aandrijflijn