Dit is de nieuwe Nissan X-TRAIL

Body

Comfortabel, ruim en klaar voor grootse avonturen

Herwers Nissan X-TRAIL

Dit is de nieuwe X-TRAIL

De vierde generatie X-TRAIL komt eraan en vandaag is het model onthuld. Comfortabel ten top, ruimer dan ooit en een premium look: de nieuwe X-TRAIL is klaar voor grootse avonturen. Wat kunnen we buiten een fenomenale facelift allemaal nog meer verwachten van dit model? 

 

Herwers Nissan X-TRAIL

Highlights

  • Vijf of zeven zitplaatsen

  • Voor- of vierwielaandrijving

  • e-Power aandrijflijn

  • Vanaf november in Nederland

Moderne, krachtige vormgeving

Een centraal aspect van de aantrekkingskracht van de drie voorgaande generaties is de kenmerkende vormgeving, die een geruststellende soliditeit en robuustheid uitstraalt zonder agressief over te komen. Zowel het exterieur als het interieur van de nieuwe X-Trail sluiten hierop aan – hij is veelzijdig en avontuurlijk. Het exterieur heeft kenmerkende Nissan designelementen zoals het ‘zwevende’ dak en de V-motion-grille. De opvallende koplampen lijken een geheel met de voorbumper, met gecombineerde dagrijverlichting en richtingaanwijzers tegen de rand van de motorkap.

e-Power aandrijflijn

De nieuwe X-Trail is het tweede model in Nissans Europese modellenaanbod dat is voorzien van de innovatieve e-POWER aandrijflijn. Dit systeem is exclusief voor Nissan en geeft een unieke invulling aan elektrificatie. e-POWER biedt de rijbeleving van een EV, zonder dat opladen nodig is.

Het e-POWER-systeem van de nieuwe X-Trail bestaat uit een batterij met hoog vermogen en een benzinemotor met variabele compressie, die samen in één aandrijflijn zijn geïntegreerd met een dynamo, omvormer en 150 kW elektromotor. Deze unieke aandrijving zorgt ervoor dat de wielen altijd alleen door de elektromotor worden aangedreven, wat zorgt voor een directe en lineaire respons op het gaspedaal.

Het unieke kenmerk van e-POWER is dat de benzinemotor uitsluitend wordt gebruikt om stroom op te wekken. De wielen worden altijd en alleen aangedreven door de elektromotor. Daardoor kan de benzinemotor altijd werken met het optimale toerental, wat zelfs in de stad zorgt voor een superieure brandstofefficiëntie.

e-Pedal Step

Omdat de X-Trail waarschijnlijk 70% van zijn kilometers aflegt in stedelijk gebied, heeft Nissan een geheel nieuwe ‘one pedal’ rijbeleving ontwikkeld: e-Pedal Step. Het maakt het veelvuldig stoppen en optrekken in stedelijk verkeer minder inspannend. In plaats van de voet steeds van het gaspedaal naar de rem en weer terug te bewegen, maakt e-Pedal Step het mogelijk om te accelereren en remmen met alleen het gaspedaal.

e-4ORCE

De nieuwe X-Trail is voorzien van een nieuw vierwielaandrijvingssysteem dat samenwerkt met de geëlektrificeerde aandrijflijn. De ‘e’ in e-4ORCE staat voor de aandrijving door de elektromotor. ‘4ORCE’ verwijst naar de fysieke kracht en energie en de ‘4’ naar de vierwielaandrijving. Dit systeem is ook te vinden in de nieuwe Nissan Ariya. 

Het krachtige aandrijfsysteem heeft een systeemvermogen van 157 kW en maakt dankzij een aanvullende 94 kW sterke elektromotor op de achteras een acceleratie van 0-100 km/u in 7 seconden mogelijk. De vierwielaandrijving levert het koppel 10.000 keer sneller dan bij mechanische vierwielaandrijving. Bovendien zorgen de constante koppelverdeling en bijna perfecte gewichtsbalans voor zelfverzekerde rijeigenschappen en comfort, alsook een krachtige maar vloeiende rijbeleving.

Premium interieur

Het interieur van de nieuwe Nissan X-Trail zet een nieuwe standaard in zijn segment op het gebied van hoogwaardige uitstraling, onderscheidend design en verbeterd gebruiksgemak.

Geavanceerde Nissan Intelligent Mobility-technologieën zijn onder handbereik, met comfort en kwaliteit bij iedere aanraking. Nieuwe premium materialen, slimme functies en aandacht voor detail geven het interieur een modern design met hoog gebruiksgemak.

Er is veel aandacht besteed aan de ergonomie en het kwalitatief aanvoelen van schakelaars en knoppen. Onderzoek onder klanten maakte duidelijk dat zij eenvoudig te gebruiken basisfuncties op prijs stellen. Daarom heeft de X-Trail een simpele en intuïtieve bediening voor de verwarming/airconditioning en fysieke (snel)toetsen voor veelgebruikte functies zoals audio en navigatie.

 

 

Praktisch en flexibel

De achterbank is in een 60:40-verdeling neerklapbaar en er is een centraal luik zodat ook lange voorwerpen zoals ski’s eenvoudig vervoerd kunnen worden zonder de achterbank neer te klappen. De achterbank kan ook in zijn geheel naar voren schuiven om de bagageruimte achterin te maximaliseren en nog beter toegang te bieden tot de derde zitrij.

 

Dankzij de efficiënte indeling van het CMF-C-platform van de Alliantie is de nieuwe X-Trail leverbaar met een derde zitrij. De individuele stoelen bieden plaats aan passagiers tot 1,60 m lang. Daarmee biedt de X-Trail de meeste ruimte in zijn segment. De passagiers op de derde zitrij kunnen hun voeten comfortabel onder de achterbank plaatsen. Voor een gemakkelijke toegang tot de derde zitrij zijn de buitenste zitplaatsen van de achterbank eenvoudig naar voren te kantelen. De stoelen van de derde zitrij verdwijnen moeiteloos in de vloer van de bagageruimte wanneer ze niet nodig zijn.

Wanneer de twee stoelen niet in gebruik zijn, behoort de bagageruimte van de X-Trail tot de ruimste in zijn segment, met een totale inhoud van 585 liter (20 liter meer dan voorheen). Dat is te danken aan een lange laadvloer en een geoptimaliseerde breedte tussen de wielkasten. Deze verbeteringen maken het gebruik van de bagageruimte nog eenvoudiger, ook voor het opbergen van kleine spullen. Bovendien zijn voor een optimale benutting van de ruimte twee modulaire bagagewanden aanwezig die in zestien verschillende posities zijn te plaatsen.

 

 

Connectiviteit

Voor extra comfort en rijplezier is de nieuwe X-Trail voorzien van een geavanceerd infotainmentsysteem met een breed aanbod aan verbonden diensten, inclusief moeiteloze integratie van smartphones, WiFi in de auto voor tot zeven apparaten en NissanConnect Services, een app waarmee functies op afstand kunnen worden bediend en de auto in de gaten kan worden gehouden.

Het grote hoge-resolutie 12,3-inch NissanConnect-display biedt toegang tot navigatie, entertainment en voertuiginstellingen. Het systeem is compatibel met zowel Android Auto® als draadloos Apple CarPlay®.

Een nieuw HD 12,3-inch TFT- informatiescherm biedt keuze uit instelbare lay-outs voor de weergave van navigatie, entertainment, verkeersmeldingen of voertuiginformatie. Alles wordt bediend via een toets op het stuurwiel. De digitale achtergrond van het TFT-scherm is een traditionele Kiriko-textuur van geslepen glas, een verwijzing naar het Japanse DNA van Nissan.

Een innovatief nieuw 10,8-inch breedbeeld head-up display biedt de grootste weergave in het segment. Belangrijke navigatie-aanwijzingen, meldingen van assistentiesystemen en verkeersinformatie worden in het blikveld van de bestuurder op de voorruit geprojecteerd.

 

Herwers Nissan X-TRAIL

Verbeterde rijassistentie

De nieuwe X-Trail is voorzien van de nieuwste generatie ProPILOT Assist bestuurdersassistentie en biedt de bestuurder nog meer ondersteuning onder meer omstandigheden. ProPILOT Assist met Navi-link is ontwikkeld om vermoeidheid en stress tijden het rijden te verminderen en is heel intuïtief te gebruiken.

Actieve en passieve veiligheid
Intelligent Forward Emergency Braking met voorspellende functie zorgt voor extra veiligheid. Dankzij geavanceerde radartechnologie kunnen sensoren de weg voor de auto ‘lezen’ en zo registreren of het verkeer ineens tot stilstand komt. Het systeem activeert dan de remmen om een aanrijding te voorkomen. De nieuwe X-TRAIL heeft nog veel meer innovatieve technologie in huis. 

Blijf op de hoogte

Aanhef
Dit is de nieuwe Nissan X-TRAIL

Tekst: grotendeels van Nissan Nederland via netherlands.nissannews.com/ 
*cijfers in afwachting van definitieve homologatie