Airco onderhoud

Altijd frisse lucht in uw auto

Het is belangrijk dat u van frisse lucht geniet in uw auto. Daarom zorgen wij er graag voor dat uw airco in topconditie is en blijft. Naast het voorzien van frisse, gezonde lucht regelt de airco ook de gewenste temperatuur in uw auto en heeft het de belangrijke taak uw autoruiten niet te laten beslaan.

Airco en interieurfilter controleren

Het advies luidt om de airco in ieder geval ieder jaar na te laten kijken en om het jaar te laten bijvullen met koudemiddel. Laat daarnaast het interieurfilter - ook wel pollenfilter genoemd - regelmatig vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt. Een vervuilde airco of een vol interieurfilter kunt u vergelijken met een vieze vaatdoek. Er kunnen bacteriën, schimmels en ander vuil ontstaan die de kwaliteit van de lucht die u inademt niet bevordert.

AC aircoknop

Regelmatig controleren

Door regelmatige controle voorkomt u dat uw aircosysteem snel defecten vertoont en dure reparaties nodig heeft. Het koudemiddel moet regelmatig worden aangevuld, een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik, omdat de auto dan meer energie verbruikt. Al met al is het van belang dat de airco goed blijft functioneren. Laat deze daarom regelmatig controleren.

Waarom airco onderhoud belangrijk is

  • U voorkomt lichamelijke klachten 
  • U verhoogt uw rijcomfort
  • Frisse lucht houdt u scherp
  • U voorkomt dure reparaties 
     

Airco controle- en onderhoudsbeurten bij Herwers: 

  • Airco reiniging
  • Airco servicebeurt 
  • Airco servicebeurt compleet

 

Herwers tip: zorg ervoor dat u regelmatig de airco even aanzet, ook in de winter. Hiermee houdt u het systeem goed lopend en voorkomt u vervelende geurtjes en lekkages.

Schoon en vuil interieurfilter

Hier ziet u een voorbeeld uit onze werkplaats van een schoon en een vervuild interieurfilter. Dit filter zuivert de lucht van stof, pollen, vuil en roetdeeltjes.