Distributieriem

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de auto. Het zorgt ervoor dat de krukas en de nokkenas van de motor samenwerken. Daarmee zorgt de distributieriem voor het draaien van de motor. Wanneer de riem breekt, stopt de motor en is de kans op motorschade aanzienlijk hoog. Daarom wordt het aangeraden onderhoud vanuit de fabrikant hierin altijd dringend geadviseerd. Uiteraard staat Herwers voor u klaar omtrent het vervangen en al uw vragen over het vervangen van de distributieriem. 

Distributieriem

Op deze afbeelding van de ANWB kunt u zien wat de distributieriem precies is en welke onderdelen ermee in verbinding staan.

Waar vind ik wanneer de distributieriem van mijn auto vervangen moet worden? 
In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer of jaren de distributieriem vervangen moet worden, het is maar net wat als eerst bereikt wordt. Als deze termijnen aangehouden kunnen worden, hoeft u zich geen zorgen te maken om de riem.

Het vervangen van een distributieriem is specialistenwerk. Dit doen we bij Herwers graag voor u, ons technisch personeel heeft alle kennis in huis en is zeer vakkundig. Daarnaast helpen wij u ook herinneren aan het onderhoud van de riem.

Distributieketting
Sommige auto’s hebben een distributieketting in plaats van een -riem. In principe gaat zo’n ketting een autoleven mee, maar er kunnen altijd onvoorziene complicaties optreden. Hoort u een raar geluid onder de motorkap, laat ons er dan direct even naar kijken. Soms wordt de ketting iets opgerekt en is het noodzakelijk om deze opnieuw af te stellen.  

Wat kost het vervangen van de distributieriem?
Dit is afhankelijk van het type en model auto. Neem gerust even contact met ons op als u vragen heeft.

 

*Een elektrische auto heeft geen distributieriem

Vrijblijvende offerte aanvragen

Aanhef
Distributieriem