De gezichten van Herwers: verkoper Mike

Het is nog vroeg op deze donderdagochtend wanneer ik de Herwers-vestiging in Arnhem binnenstap. Er volgt direct een vriendelijk onthaal van mijn nieuwe collega’s. Ook verkoper Mike ontmoet ik voor het eerst en meteen mag hij me álles over zichzelf en zijn werk vertellen.

Vanuit alle hoeken van de showroom worden stoelen naar het bureau van Mike gerold. Het is tijd voor het verkoopoverleg. We vormen met z’n achten een grote kring. Wat meteen opvalt is de gemoedelijke sfeer onderling. Het is nog vroeg, maar deze collega’s zijn echt honderd procent wakker hoor! Er wordt meteen gestrooid met geintjes, maar natuurlijk wordt het belangrijkst gedetailleerd besproken: de verkoop. Wat staat er op de planning vandaag, staat alles klaar voor de klanten?

‘Ik wilde altijd al ‘iets’ met auto’s doen’

Mike

Als de vergadering ten einde komt wendt Mike zich tot mij. Hij wil – zo vriendelijk als hij is – alles over zijn nieuwe collega weten. Maar dan ben ik aan de beurt. Ik vraag hem naar zijn geschiedenis in de autoverkoop. “Ik zit al zo’n 21 jaar in het vak! Vroeger wilde ik altijd al ‘iets’ met auto’s doen”, vertelt Mike. Daarom koos hij voor een opleiding waar zowel verkoop, marketing als techniek aan te pas kwam. “Na mijn stage in de verkoop, kwam ik er toch echt wel achter dat dit is wat ik wilde.” En sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de autoverkoop. “Het klinkt misschien heel cliché, maar ik ga het toch zeggen: daar ligt mijn hart.”

Arnhem

Mike werkt sinds 2014 in deze vestiging, die sinds vier jaar geleden tot de Herwers Groep behoort. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij Herwers. Ik vind het belangrijk om de klant optimaal te bedienen en dat vergt ook een stukje ervaring. Dat pas ik met heel veel plezier toe.” Dat blijkt, want direct na dit interview wikkelt Mike fluitend een Mitsubishi ASX in een doek. “We maken er een feestje van voor de klant.”

Mitsubishi

Sinds december 2017 is Herwers Arnhem naast Hyundai ook verantwoordelijk voor de verkoop en service van Mitsubishi. Daarmee werd deze vestiging niet alleen officiële dealer van Arnhem, maar voor de hele regio. Van Lent-Zevenaar tot Doesburg- Arnhem. Kortom: iedereen is van harte welkom.

Mike had nog geen ervaring met het merk Mitsubishi. “Mij werd gevraagd dit op te pakken en daar had ik meteen heel veel zin in. Ik ben direct de benodigde cursussen gaan volgen en al gauw mocht ik mijzelf volwaardig verkoper van Mitsubishi noemen. Ik ben echt enthousiast over het merk.”

Vertrouwen

Mike kent de behoeften van de klant: “Vertrouwen en eerlijkheid. Dat is het allerbelangrijkst.” En dat is precies waar Mike zich dagelijks voor inzet. Hij zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is verzorgd. “Ik zorg er altijd voor dat ik op de hoogte ben van de behoeften van de klant, van wat er binnenkomt en eventueel wordt ingeruild en welke verzekering het beste bij iemand past. En dat alles met leuk en goed onderhouden contact. Goed voorbereiden is daarbij essentieel”, terwijl hij dit zegt wijst hij naar de kast achter zich. Naast dat er een Mitsubishi-Bonsaiboompje op staat, liggen de sleutels en documenten voor de eerst volgende afspraak keurig klaar.

En hoe je dat dan terugziet? “Er zijn veel klanten die na jaren – zelfs uit 2009 –  nog altijd bij mij terugkomen. Dat geeft een heel goed gevoel”, en hij lacht van oor tot oor.  


Terug naar overzicht