Inruilen of niet? Aflevering: De nieuwe Nissan JUKE van mevrouw Braam

Goedemorgen zeg, wat een warme dag! Het kwik stijgt – net als de rest van deze week – uit tot boven de 33 graden. Ik parkeer mijn auto bij de vestiging aan de Kelvinstraat in Zevenaar. Eenmaal binnen doe ik eerst een rondje collega’s en vervolgens mag ik bij verkoper Ruben aanschuiven. Hij levert vandaag de nieuwe Nissan JUKE af aan mevrouw Braam. Dit trok mijn aandacht omdat mevrouw Braam eerder een vlog maakte voor haar Facebookvolgers over het wel of niet inruilen van haar huidige auto. Wat heeft haar doen besluiten om toch in te ruilen?

Aflevering

Als mevrouw Braam met haar partner binnenstapt wacht haar een hartelijke ontvangst van Ruben. De nieuwe JUKE staat keurig klaar, onder een doek verpakt. Ze lopen erlangs. “Zullen we ‘m eerst bekijken of gaan we eerst het ‘saaie’ papierwerk doen?”, vraagt Ruben aan mevrouw Braam. Ze kiest voor dat laatste en samen schuiven ze aan zijn bureau.

Mevrouw Braam is al jaren klant. Ook haar ouders kochten auto’s bij Herwers. “Het is er met de paplepel ingegoten”, vertelt ze. De auto die ze heeft meegenomen om in te ruilen is een vorige editie van de Nissan JUKE, nu 8 jaar oud.  

Twijfel

Enige tijd geleden maakte mevrouw Braam een vlog, die zij deelde op haar Facebook en waarin Herwers werd getagd.  De hamvraag: inruilen of niet? In de video liet ze haar Nissan zien, vertelde ze hoeveel ze rijdt en dat ze de optie van Herwers had ontvangen om deze JUKE in te ruilen. Wat heeft haar dan toch de knoop doen doorhakken? “Ik kreeg een heel goed aanbod!”, vertelt ze. “Hoe langer ik in deze rijd, hoe minder hij straks waard is.” 

Het lijkt wel trouwen’

Stap voor stap neemt Ruben mevrouw Braam mee door het papierwerk. Garantie, de Nissan+ Card, de factuur, alles wordt uitgebreid toegelicht. De auto wordt op naam gezet en dan volgen de handtekeningen. “Tjonge, het lijkt wel trouwen zo met al die handtekeningen”, zegt mevrouw Braam lachend terwijl ze de laatste krabbel op papier zet. “Zo, dat was het. Nu is hij officieel van u!”, zegt Ruben. Een hand geven zit er in verband met de huidige coronatijd niet in, anders was dit ongetwijfeld het moment geweest.

Het rode doek is vandaag niet alleen voor de auto

Het is zover: mevrouw Braam mag het doek van de auto trekken. Halverwege wacht ze even zodat we wat foto’s kunnen maken. Onder het doek vandaan verschijnt de nieuwe Nissan JUKE Premiere Edition in de kleur en ‘Gunmetal Grey’. Wanneer het doek bijna in zijn geheel van auto is volgt er een ‘Mevrouw Braam-momentje’ (zo noem ik het maar even). In plaats van dat ze het doek naast de auto neerlegt, wikkelt ze het om zichzelf heen. We lachen met z’n allen. Het sluit wel aan met wat ze me vlak daarvoor vertelde: “Vroeger was ik altijd lekker wild. Ik houd van gekke dingen. Daarom had ik mijn JUKE gewrapt. Ik vind het leuk om iets unieks te hebben, dat anderen de auto herkennen en weten dat ik daarin rijd.”

Wrappen is – voor degene die dat niet weet – de auto geheel of deels een ander kleurtje geven door middel van folie. Op de foto kun je goed zien dat het dak van de oude JUKE is gewrapt. Of mevrouw Braam de nieuwe JUKE ook gaat wrappen? “Ik weet niet of ik deze ook ga pimpen, hij is eigenlijk al wel heel mooi zo. Het kan altijd nog.”

Nieuwe Nissan JUKE

De nieuwe Nissan JUKE is een mooie auto met een volwassen uitstraling. Hij oogt wat strakker dan zijn voorganger. De auto heeft een prettige, hoge instap. Tijdens het rijden zit je ruim en op aangename hoogte. En dan de kofferbak: wat een ruimte! In het interieur herken je als je goed kijkt wel wat punten van de vorige JUKE. In de nieuwe JUKE is dit allemaal wat strakker en mooier afgewerkt. De versnellingspook zit lekker dicht bij het stuur, dat vergemakkelijkt het rijden. Uiteraard is een uitvoering met automaat ook mogelijk.

Oud & nieuw

Nadat Ruben de functies van de nieuwe auto heeft uitgelegd, rijdt hij hem naar buiten. Hij zet hem naast de oude Nissan en opnieuw vinden we dit een geschikt fotomoment. We doen dit met een beetje tempo, want het is pittig warm in de volle zon.

Ik vraag mevrouw Braam of ze het gek vindt om haar oude auto achter te laten. Dat had ik namelijk zelf wel toen ik mijn vorige auto inleverde voor een nieuwe. “Ik heb dat ook hoor! Het voelt heel raar om mijn ‘Joekeltje’ achter te laten”, zegt ze. Toch lijkt ze dit helemaal te zijn vergeten wanneer ze vrolijk in haar nieuwe auto stapt en samen met haar partner wegrijdt.

We wensen mevrouw Braam heel veel plezier van haar nieuwe Nissan JUKE


Terug naar overzicht