Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. In januari 2021 bereikte het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen de 292.630, een stijging van maar liefst 43% ten opzichte van het jaar daarvoor. Wat zijn de kosten van elektrisch rijden en hoe milieuvriendelijk is het eigenlijk?

Herwers staat 100% achter de ontwikkeling om schoner te gaan rijden. Wij willen u daarom van zo veel mogelijk informatie en advies voorzien en bieden we diverse mooie elektrische modellen, nieuw én gebruikt. 

Weg

Rijden

Ontdek een nieuwe rijsensatie. Naast dat u kunt genieten van stille ritten zult u merken dat de acceleratie van een elektrische auto u soepeler afgaat. Ervaar het ongeëvenaarde gevoel van het rijden met een 100% elektrische motor.

Duurzaam

De voorraad fossiele brandstoffen raakt uitgeput. Voor het vervoer van de toekomst zullen andere, alternatieve en duurzame energiebronnen moeten worden gevonden. Windparken en zonnepanelen bijvoorbeeld, die dan weer ingezet kunnen worden om energie op te wekken voor elektrische auto’s.

Opladen EV

Lagere kosten

Lagere kosten
Elektrisch rijden scheelt in onderhoud en gebruik nogal de portemonnee. Per gereden kilometer betaalt u met een benzineauto zo’n tweeënhalf keer zo veel als diezelfde kilometer met een elektrische auto. Als u zonnepanelen heeft en u deze gebruikt om energie op te wekken voor uw auto, rijdt u echt bijna voor niks!

Fiscale voordelen
Het rijden van een elektrische auto brengt veel fiscale voordelen met zich mee. Denk daarbij aan de subsidieregelingen vanuit de overheid waar u misschien voor in aanmerking komt, vrijstelling van BPM & wegenbelasting (tot 2025) en daarnaast een lagere bijtelling.* Er zijn regelingen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. 

Herwers onderhoud EV

Onderhoud

De onderhoudskosten van een elektrische auto vallen lager uit t.o.v. een auto met verbrandingsmotor.** De elektromotor van een elektrische auto is namelijk minder complex dan een verbrandingsmotor. Daarnaast bevat de EV minder onderdelen die periodiek vervangen moeten worden. Onderdelen zoals banden en remmen van een elektrische auto gaan veelal langer mee. 

Heeft uw elektrische auto een onderhoudsbeurt nodig? Plan hier uw afspraak:

Schonere technologie
De elektrische auto is schoner dan een brandstofauto. Per gereden kilometer stoot een elektrische auto 0% CO2 en stikstof uit. Tijdens het opwekken van energie die u vanuit uw laadpaal komt er wel iets aan CO2-uitstoot vrij, maar dat is alsnog beduidend minder dan de CO2-uitstoot van een brandstofauto. Wind- of zonne-energie is het schoonst in deze opwekking en dit wordt meer en meer toegepast in ons land. Ook de fijnstofuitstoot is tot wel 55% lager bij een elektrische auto.

De toekomst van elektrisch rijden
De nieuwste elektrische auto’s beschikken over slimme technologie. De actieradius wordt door het continue innoveren steeds hoger mogelijk gemaakt. De prijsverschillen tussen elektrische- en brandstofauto’s in aanschaf zullen de komende jaren steeds kleiner worden. Vanuit diverse overheden over de hele wereld worden brandstofauto’s uit bepaalde landen of gebieden verbannen. Elektrisch rijden is nu al niet meer weg te denken van de wegen en dit zal alleen maar toenemen. Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst.

Laadpunten

Opladen

Op zoek naar een laadpaal? Bekijk gemakkelijk het dichtstbijzijnde oplaadpunt voor uw elektrische auto via oplaadpalen.nl
Wilt u advies over laadoplossingen? Onze Herwers-verkoopadviseurs helpen u graag.

Wat heeft er allemaal invloed op de actieradius?

  • Snelheid – Hoe sneller u rijdt, hoe meer energie er nodig is om deze snelheid te behouden
  • Rijstijl – Wanneer u technologieën zoals vertragen of remmen met energieterugwinning (regeneratie) gebruikt, vergroot u de actieradius
  • Landschap – Wanneer u berg op rijdt, verbruikt de auto meer energie. Wanneer u berg af rijdt, wint u energie terug.
  • Weersomstandigheden – In de zomer/ bij warmer weer is de actieradius doorgaans hoger dan in de winter
  • Belading – Hoe zwaarder de auto beladen, hoe meer energieverbruik

Elektrische personenauto's

Dacia

Image
Herwers Dacia Spring

Spring

Rijklaar vanaf
€21.750
Private lease p.m. vanaf
€299

Hyundai

Image
Ioniq 5 side

IONIQ 5

Rijklaar vanaf
€49.295
Private lease p.m. vanaf
€729
Image
Herwers Hyundai Kona electric

KONA Electric

Rijklaar vanaf
€41.995
Private lease p.m. vanaf
€518

Nissan

Image
Herwers Nissan Leaf

LEAF

Rijklaar vanaf
€29.190
Private lease p.m. vanaf
€529
Image
Herwers Nissan Ariya

Ariya

Engage Special Version
Rijklaar vanaf
€45.240
Private lease p.m. vanaf
€599
Image
Herwers Renault Megane E-TECH Electric

Megane E-Tech Electric

Rijklaar vanaf
€38.370
Private lease p.m. vanaf
€619
Image
Herwers Renault Twingo Electric

Twingo E-Tech Electric

Rijklaar vanaf
€24.190
Private lease p.m. vanaf
€399
Image
Herwers Renault Zoe

ZOE E-TECH Electric

Rijklaar vanaf
€34.895
Private lease p.m. vanaf
€619

Bedrijfswagens EV

Image
Herwers Renault Master ZE

Master Electric

Rijklaar vanaf
€57.960
Image
Herwers Renault Kangoo

Kangoo E-Tech electric

Rijklaar vanaf
€29.690

Huidige subsidieregelingen

*De meest recente landelijke updates inzake subsidies en regelingen voor elektrische rijden vindt u op de website van de overheid: SEPP. En hier vindt u de regelingen voor zakelijk elektrisch rijden van de Rijksoverheid: SEBA.
** IFA en DEKRA hebben in 2020 onderzoek gedaan naar kosten onderhoud aan een elektrische auto. Conclusie: de totale kosten van een elektrische auto, inclusief stroom, regelmatig onderhoud en reparaties vallen 3,2 procent lager uit dan bij een auto met verbrandingsmotor.