Distributieriem Hyundai

Distributieriem

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw auto. Het zorgt ervoor dat de krukas en de nokkenas van de motor samenwerken. Daarmee zorgt de distributieriem voor het draaien van de motor.

Wanneer de riem breekt, stopt de motor en is de kans op motorschade aanzienlijk hoog. Daarom wordt het aangeraden onderhoud vanuit de fabrieksvoorschriften van Hyundai hierin altijd dringend geadviseerd.

Distributieriem

Op deze afbeelding van de ANWB kunt u zien wat de distributieriem precies is en welke onderdelen ermee in verbinding staan

Waar vind ik wanneer de distributieriem van mijn auto vervangen moet worden?
In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer of jaren de distributieriem vervangen moet worden, het is maar net wat als eerst bereikt wordt. Als deze termijnen aangehouden worden, hoeft u zich geen zorgen te maken om de riem.

Het vervangen van een distributieriem is specialistenwerk en vereist precisie. Dit doen we bij Herwers Hyundai graag voor u, ons technisch personeel heeft alle kennis in huis en is zeer vakkundig. Daarnaast helpen wij u ook herinneren aan het onderhoud van de riem.

Herwers Hyundai

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Dit is afhankelijk van het type en model auto. Neem gerust even contact met ons op als u vragen heeft, of twijfelt over het onderhoud van de distributieriem van uw Hyundai.

Wanneer u de distributieriem bij Herwers Hyundai laat vervangen heeft u automatisch garantie. Bekijk meer over de Hyundai onderdelengarantie: 

Sommige auto’s hebben een distributieketting in plaats van een -riem. In principe gaat zo’n ketting een autoleven mee, maar er kunnen altijd onvoorziene complicaties optreden. Hoort u een raar geluid onder de motorkap, laat ons er dan direct even naar kijken. Soms wordt de ketting iets opgerekt en is het noodzakelijk om deze opnieuw af te stellen.  

*Een elektrische auto heeft geen distributieriem- of ketting.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Aanhef
Distributieriem Hyundai