Mijlpaal voor Hyundai met tweede plek in verkoopstatistieken in Nederland

Herwers Hyundai IONIQ 6

Hyundai is bezig aan een opmerkelijke opmars. Wereldwijd is Hyundai sinds vorig jaar de op twee na grootste autofabrikant en nu breken ze ook in Nederland alle records. Achter Kia – concerngenoot van Hyundai Motor Company – bereikte Hyundai in februari 2023 een fraaie tweede plek in de verkoopstatistieken, een unicum!

Hyundai liet in februari 2023 een groei van 34 procent zien, bovenop de verkoopgroei van bijna 30 procent in 2022. Dat succes komt voor een belangrijk deel op het conto van de Hyundai TUCSON. Deze bestverkopende SUV van Hyundai in Europa is ook in Nederland ons bestverkopende model.

Herwers Hyundai IONIQ 5

IONIQ 5 zeer populair

De grootste piek in de verkoopaantallen wordt verder veroorzaakt door een verdubbeling in de registraties van de zeer populaire Hyundai IONIQ 5 en de verkoopstart van de meest energie-efficiënte EV in zijn segment, de Hyundai IONIQ 6.

IONIQ 6 in de showroom

De IONIQ 6 staat sinds kort in de showroom. De gloednieuwe elektrische Hyundai behoort net als de IONIQ 5 tot Hyundai’s exclusieve line-up-merk IONIQ, dat zich uitsluitend richt op volledig elektrische auto’s. Meer weten over de IONIQ 6?

Image
Herwers Hyundai IONIQ 6

IONIQ 6

Rijklaar vanaf
€39.945
Private lease p.m. vanaf
€659
Image
Ioniq 5 side

IONIQ 5

Rijklaar vanaf
€46.295
Private lease p.m. vanaf
€685

Tekst: grotendeels Hyundai Nederland