Vijf highlights van de nieuwe KONA Electric

Hyundai KONA EV

Er kan er maar een de beste zijn en dat is de KONA Electric. Jarenlang was hij de bestverkochte compacte elektrische SUV van Nederland en nu krijgt deze uitblinker een opvolger. Gaat de nieuwe KONA Electric het succes van zijn voorganger evenaren, of misschien zelfs overtreffen? Het zou zomaar kunnen, want de compacte SUV is in alle opzichten gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Wij hebben de belangrijkste highlights voor u op een rijtje gezet

(lees verder onder de foto).

Hyundai KONA EV Herwers

1. Scherp geprijsd

Bij een aantrekkelijke auto hoort natuurlijk een aantrekkelijke prijs. In het geval van de KONA Electric is dat € 39.995. Met deze vanafprijs komt de KONA Electric in aanmerking voor de overheidssubsidie SEPP van € 2.950. Dat betekent dat deze elektrische nieuwkomer verkrijgbaar is voor een nóg scherper bedrag. Rijdt u zakelijk? Dan profiteert u van zeer aantrekkelijke leasetarieven. Benieuwd naar de prijs van uw favoriete KONA Electric?

Herwers Hyundai KONA EV prijzen 2023
Hyundai KONA EV Herwers Hyundai

2. Riant zitten

Natuurlijk is de nieuwe KONA Electric groter dan zijn voorganger, maar de groei die deze gigant doormaakte is bepaald niet kinderachtig. Onder meer dankzij een 60 mm langere wielbasis is de nieuwe KONA Electric zelfs de ruimste in zijn klasse. Voorin zit je als een vorst en achterin geniet u van 77 mm meer beenruimte en 11 mm meer hoofdruimte. Ook de schouderruimte op de tweede zitrij is met 1.402 mm de grootste in zijn klasse.

Hyundai KONA EV Herwers

3. Lekker ver

In de KONA Electric (65,4 kWh-batterijpakket) komt u hartstikke ver, tot maar liefst 514 kilometer (volgens WLTP). Dat is van Utrecht naar Groningen en terug … en dan nóg keer naar Groningen! Overigens kunt u voor alleen een retourtje Utrecht-Groningen ook uit de voeten met de KONA Electric met 48,4 KWh-batterijpakket. Die heeft een rijbereik van 377 kilometer. Bent u door uw stroom heen, dan laadt u hem aan een snellader in slechts 41 minuten weer op van 10 tot 80 procent.

4. Stroom tappen

Ooit weleens op een camping gestaan zonder stroomvoorzieningen, of met een verlengsnoer die net niet lang genoeg was? Dan is het fijn met de KONA Electric te zijn, want die heeft een superhandige Vehicle-to-Load-functie (V2L). Daarmee kunt u overal waar u maar wilt, zelfs in de middle of nowhere, elektrische apparaten van stroom voorzien. Zoals een waterkoker, een televisie, uw elektrische skateboard, maar ook een elektrische scooter of – u zult hem maar bij u hebben – een strijkijzer.

5. Sleutel vergeten

O jee, sleutel vergeten. Geen nood, want met de Hyundai Digital Key 2 Touch ontgrendelt en vergrendelt u de KONA Electric door gewoon uw smartphone tegen de deurgreep van het bestuurders- of bijrijdersportier te houden. Het systeem maakt gebruik van NFC-technologie (Near Field Communication). Dat is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van ongeveer tien centimeter.

Registreer interesse

Aanhef
Vijf highlights van de nieuwe KONA Electric

Tekst: grotendeels Hyundai Nederland
Naar verwachting zal de KONA EV in de nazomer, tegen eind september in de showroom verschijnen. 
* De nieuwe KONA Electric komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie. Bij aanschaf ontvang je € 2.950 subsidie. Je rijdt de KONA Electric dan al vanaf € 37.045. Kiest u liever voor Private lease? Dan profiteert u van een subsidie van € 61,45 over de eerste 48 maanden. Zo stapt u al in een KONA Electric vanaf € 538 per maand.