Distributieriem vervangen Renault

Distributieriem en multiriem vervangen

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw auto. Het zorgt ervoor dat de krukas en de nokkenas van de motor samenwerken. Daarmee zorgt de distributieriem voor het draaien van de motor.

Wanneer de distributieriem breekt, stopt de motor en is de kans op motorschade aanzienlijk hoog. Daarom wordt het aangeraden onderhoud vanuit de fabrieksvoorschriften van Renault hierin altijd dringend geadviseerd.

Multiriem
Aan de motor zitten belangrijke draaiende onderdelen bevestigd, zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. De multiriem wordt aangedreven door de motor en zorgt ervoor dat deze onderdelen hun werk kunnen doen. Als de multiriem breekt vallen er vitale functies uit dat kan leiden tot motorschade en gevaarlijke situaties. Het is daarom belangrijk ook de multiriem tijdig te vervangen.

Distributieriem

Informatie en vervangen

Wanneer vervangen?
In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer of jaren de riemen vervangen moet worden, het is maar net wat als eerst bereikt wordt. Als deze termijnen aangehouden worden, hoeft u zich geen zorgen te maken om de riemen. 

Specialistenwerk
Het vervangen van een distributie- en multiriem is specialistenwerk en vereist precisie. Dit doen we bij Herwers Renault graag voor u, ons technisch personeel heeft alle kennis en in huis en is zeer vakkundig. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de riemen volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Renault biedt hiervoor een All-in prijs mét Laagste Prijsgarantie.

Herwers Renault

Wat kost het vervangen van de distributieriem?
Dit is afhankelijk van het type en model auto. Neem gerust even contact met ons op als u vragen heeft, of twijfelt over het onderhoud van de distributie- of multiriem van uw Renault.

* Voorwaarden Laagste Prijsgarantie: Klant krijgt prijsgarantie op het vervangen van de distributieset of multiriem bij de Renault-dealer, volgens de officiële reparatierichtlijnen van Renault. Renault moet het prijsverschil kunnen controleren door middel van een officiële prijslijst, advertentie of andersoortige schriftelijke bevestiging van de goedkopere aanbieder. Deze aanbieder is een BOVAG-gerelateerd bedrijf en/of onderdeel van een garageketen. Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op reeds vervangen distributiesets of multiriemen. Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op reclames of andere tijdelijke prijsverlagingen elders op het moment van vervangen. Laagste Prijsgarantie is alleen van toepassing op prijsverschillen vanaf € 15,-. Laagste Prijsgarantie geldt uitsluitend voor particulieren en mkb. Laagste Prijsgarantie is alleen geldig binnen een straal van 15 kilometer van de Renault-dealer.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Aanhef
Distributieriem vervangen Renault