Hybride & Plug-in Hybride | E-TECH Hybrid

Herwers Renault Clio Hybrid

Hybride en plug-in hybride

De E-TECH-technologie van Renault zorgt ervoor dat het accelereren een kick geeft en maakt het uitvoeren van manoeuvres enorm eenvoudig. Zo profiteert u van heerlijk comfort, souplesse én bespaart u geld door verminderd brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten. Een hybride auto rijdt vooral op brandstof, maar heeft elektrische ondersteuning.

Hybride voorbeeld auto Renault

Hybride

In het E-TECH Hybrid-aandrijfsysteem wordt een benzinemotor gecombineerd met 2 elektrische motoren en een accu. De hybride modellen worden voorzien van een automatische versnellingsbak en zijn efficiënt en effectief op het gebied van energiebeheer. U legt nu nóg grotere afstanden af in de volledig elektrische modus.

Een hybride auto heeft een accu die tijdens het rijden vanzelf oplaadt, dat hoeft dus niet met een stekker. Dit komt door teruggewonnen energie die tijdens het rijden en afremmen vrijkomt en wordt opgeslagen in de accu (regenereren). Dankzij dit energieterugwinningsysteem kunt u met de hybride auto’s van Renault extra ver rijden in de elektrische modus. En schakelen tussen de benzine- en elektrische motoren? Dat gaat helemaal vanzelf! Kunt u zich op de weg blijven richten. Natuurlijk kunt u met de schakelaar als bestuurder zelf ook wisselen tussen hybride en elektrisch rijden.

Herwers Renault e-techt captur plug-in

Plug-in Hybride

Wat is het verschil tussen een plug-in hybride en een volledig hybride auto? ‘Plug-in’ zegt het eigenlijk al: de plug-In hybrides moeten worden opgeladen met een stekker. Plug-in hybride auto’s hebben een accu met hogere capaciteit. Deze wordt naast het opladen met de stekker, ook door regeneratief remmen bijgeladen. Dankzij deze grotere accu kunt u in de Plug-in hybride auto meer energie opslaan. Zo kunt u in de volledig elektrische modus grotere afstanden afleggen. 

Kan een Plug-in hybride auto gestart worden als accu niet is opgeladen?
Ja! Het is eigenlijk een elektrische auto is die ondersteund wordt door een verbrandingsmotor, is er altijd wel enige energie opgeslagen in de accu omdat deze vanzelf weer wordt opgeladen.

Herwers Renault Captur hybrid

Bespaar!

Tijdens de volledig elektrische ritten van een hybride auto verbruikt u geen brandstof en is er geen sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Dat werkt brandstof- en kostenbesparend én groener! Een hybride of plug-in hybride auto is altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak. 
 

Onze E-TECH Hybrid & Plug-in Hybrid modellen