Renault Scenic Vision - Nieuwe EV 2024

Renault Scénic Vision

De Scenic leeft voort

Voor wie dacht dat het helemaal gedaan was met de Scenic:  niets is minder waar. De Scenic leeft vanaf 2024 voort als nieuwe EV. De conceptcar  bestaat al en AutoWeek heeft er een video mee gemaakt: 

Uniek, uitzonderlijk en veelzijdig

Renault schrijft opnieuw geschiedenis, dit keer met een innovatieve, baanbrekende en visionaire conceptcar. Deze Scenic Vision is qua design een voorbode van een toekomstige 100% elektrische gezinsauto van Renault. Vanbinnen en op technologisch vlak nodigt hij uit om naar een andere tijd te reizen, naar een toekomst waarin technologieën en innovaties leiden tot een duurzamere en milieuvriendelijkere wereld.

De conceptcar Scenic Vision stippelt een nieuw traject uit: dat van duurzamere, veiligere en meer inclusieve mobiliteit. Als visionair en verkennend model toont hij de meest geavanceerde technologische vondsten voor vermindering van CO2-uitstoot en belichaamt hij de drie pijlers van de strategie voor duurzame ontwikkeling van Renault Group: CO2­­-neutraliteit, veiligheid en inclusie. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Ecodesign en innovaties op het gebied van circulaire economie dragen bij tot minder grondstofgebruik; gebruikmaking van meer dan 70% gerecyclede materialen en 95% materialen die recyclebaar zijn.
  • Hybride aandrijving, zowel elektrisch als op waterstof, die stilstand als gevolg van opladen minimaliseert en tegelijkertijd de CO2-voetafdruk verkleint, inclusief die van de batterij. De Renault Scenic Vision heeft geen emissies bij productie en gebruik en verlaagt zijn CO2-voetafdruk met 75% in vergelijking tot een reguliere elektrische auto.
  • Technologie die de veiligheid van de bestuurder en de passagiers verhoogt, waardoor het aantal ongevallen met maar liefst 70% daalt. De conceptcar weerspiegelt ook de wil van Renault om een unieke en voor iedereen toegankelijke auto te creëren.

De geboorte van de ideale gezinsauto

Een uitnodiging tot reizen. Die belofte deed de eerste conceptcar Scenic nu meer dan dertig jaar geleden (1991). Een belofte die zijn tijd heeft gekenmerkt. Renault vond hiermee de compacte monovolume uit, een gebruiksvriendelijke gezinsauto die iedereen een unieke reiservaring bood. Met de nieuwe conceptcar Renault Scenic Vision keert de auto om in te leven terug en geeft hij een nieuwe dimensie aan zijn sterke punten: optimaal genieten van elk moment met het hele gezin, elk moment delen en profiteren van het hoogste comfort en een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interieurruimte.

Het DNA van de oorspronkelijke Scenic blijft behouden en evolueert. De wereld is de afgelopen drie decennia veranderd, net als de wereld van auto’s eromheen. De manier van reizen is veranderd, de betekenis van de auto is geëvolueerd en de behoeften van gebruikers variëren. De conceptcar Scenic Vision symboliseert een geheel nieuwe visie op het begrip gezinsauto. Zijn carrosseriedesign blikt vooruit op een 100% elektrisch model dat Renault in 2024 zal onthullen. Deze auto in het C-segment wordt ontworpen voor lange reizen met het hele gezin, profiteert van de voordelen van het CMF-EV-platform en geeft nieuwe impulsen door het welzijn aan boord nog verder te verbeteren.

Na een geschiedenis van meer dan dertig jaar is de nieuwe conceptcar Scenic Vision meer dan een concept, hij vertaalt een ambitie. Die van een beter milieu, meer veiligheid en meer inclusiviteit. Deze beloftes van Renault dragen bij aan duurzame en inclusieve mobiliteit waarbij rijplezier, toegankelijkheid voor iedereen en milieubescherming hand in hand gaan.

Tekst: grotendeels Renault Group
Video: AutoWeek