Details van de nieuwe Hyundai i20

Hyundai i20

De Hyundai i20 is vernieuwd. De ruime en bijzonder veelzijdige B-segment hatchback heeft een opgefrist, stijlvol design gekregen. Gecombineerd met de vele toonaangevende connectiviteitsfuncties en het uitgebreide veiligheidspakket zet hij een nieuwe norm in zijn klasse. Daarnaast valt de Hyundai i20 op door zijn scherpe vanafprijs. De nieuwkomer in het compacte segment verschijnt binnenkort in de showroom voor prijzen die beginnen bij € 22.795. 

De vernieuwde Hyundai i20 komt met keuze uit twee motorvarianten. Behalve met een 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) is de compacte middenklasser ook leverbaar met een geavanceerde aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie en een 1.0 T-GDi-motor met 73,6 kW (100 pk). De vernieuwde Hyundai i20 met deze 1.0 T-GDi 48V-motor heeft een vanafprijs van € 25.595. Dit betreft dan de Comfort-uitvoering.

Prijzen 

De vernieuwde Hyundai i20 is er vanaf € 22.795. Met Hyundai Operational Lease rijd je hem vanaf € 299 per maand excl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Het private-leasetarief is vanaf € 349 per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Meer weten over de vernieuwde Hyundai i20?

Exterieur

Het exterieur van de vernieuwde Hyundai i20 kreeg een design-upgrade. De nieuw getekende voorbumper en grille met sportieve designelementen geven de auto een elegante look. Dankzij de lage daklijn en de lange wielbasis behoudt de auto zijn sportieve uitstraling. Door zijn aerodynamische carrosserie is de luchtweerstand nog verder gedaald. Dat resulteert niet alleen in een verbeterd rijgedrag, maar ook in een lager brandstofgebruik.

Aan de achterzijde trekken de nieuwe bumper en de dynamische lichtsignatuur de aandacht. De Z-vormige LED-verlichtingsunits strekken zich optisch uit over de gehele breedte van de achterklep en zorgen voor een unieke uitstraling. De krachtige looks worden verder versterkt door nieuw ontworpen 16-inch lichtmetalen wielen.

Hyundai i20

Het interieur van de Hyundai i20 werd eveneens naar een hoger niveau getild. De auto is standaard voorzien van een 4,2-inch LCD-instrumentencluster, een C-USB-poort voorin, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn aantrekkelijke features als het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen, Audio Video Navigation (AVN), draadloze Apple CarPlay en Android Auto en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink. Deze connectiviteitsdienst biedt een breed scala aan diensten, waaronder LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de Bluelink-app.

Uitvoeringen

Vier uitvoeringen

De vernieuwde Hyundai i20 is leverbaar met keuze uit vier uitvoeringen: i-Motion, Comfort, Comfort Smart en Premium. Een N Line-uitvoering wordt in 2024 verwacht. De basisversie i-Motion is standaard al zeer rijk uitgerust met onder meer airconditioning (manueel), noodremassistent (FCA) met voetgangerherkenning en cruise control met snelheidslimiet. Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

  • Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar
  • Actieve rijbaanassistentie (LKA)
  • Instrumentenpaneel met 4-inch cluster
  • Lichtsensor met grootlichtassistent
  • Raambediening vóór en achter, elektrisch
  • Start-/stopsysteem
  • Hoofdsteunen vóór en achter, in hoogte verstelbaar
  • Stuurwiel, in hoogte en diepte verstelbaar
  • Digitale Radio (DAB+)
  • 8-inch Multimediascherm
  • Bandenspanningcontrolesysteem (TPMS)
  • eCall (Emergency Call)
  • Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen
Hyundai i20
  • Dankzij het uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense is de vernieuwde Hyundai i20 nog veiliger. Nóg meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen zijn nu standaard, zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetgangerherkenning.
  • De vernieuwde Hyundai i20 is verkrijgbaar met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling (7DCT), een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een handgeschakelde zesversnellingsbak met Intelligent Manual Transmission (6iMT).

De vernieuwde Hyundai i20 verschijnt naar verwachting het laatste kwartaal van 2023 in de showroom.

Tekst: Hyundai Nederland

Registreer uw interesse

Aanhef
Details van de nieuwe Hyundai i20