Dit is de nieuwe Scenic E-Tech Electric

Renault Scenic E-Tech Electric Herwers

De eerste duurzamer ontworpen, 100% elektrische gezinsauto

In navolging van de Megane is het nu de beurt aan de Scenic om zichzelf opnieuw uit te vinden als boegbeeld van de nieuwe generatie volledig elektrische auto’s van Renault. De compleet nieuwe Scenic E-Tech electric is ontworpen voor gezinnen met de behoefte om te gaan en staan waar zij willen, in alle veiligheid.

Fotoalbum onder tekst

De nieuwkomer past naadloos in het strategische plan Renaulution: hij is elektrisch en eigentijds, zit boordevol nuttige en intuïtieve technologie en is bovendien duurzamer ontworpen. Hij belichaamt als eerste productieauto het streven van Renault Group om een autofabrikant van de volgende generatie te worden, aan de hand van drie pijlers: het milieu, veiligheid en inclusie.

27 jaar evolutie van de Scenic

Bijna dertig jaar geleden, in 1996, verscheen de Scénic voor het eerst, toen nog als Renault Mégane Scénic. Hij wordt beschouwd als de eerste compacte MPV in de Europese autogeschiedenis. Wat veel mensen niet weten, is dat Scenic een acroniem is voor Safety Concept Embodied in a New Innovative Car. Gezinnen veranderen, net als hun gewoontes van reizen, kijk op het milieu en veiligheid. Maar de Scenic is altijd met hen mee veranderd – en was hen soms zelfs een stap voor. Dat is nu niet anders, daar waar de nieuwe Scenic met een volledig elektrische aandrijflijn het C-segment opnieuw vorm geeft. Hij heeft zijn gezinsvriendelijke DNA behouden, evenals zijn baanbrekende technologie en ongekende veelzijdigheid. Hij nodigt uit om te reizen, wat wordt ondersteunt door zijn actieradius van meer dan 620 kilometer (WLTP). Het is de eerste elektrische auto met een duurzamer ontwerp, dat waarde hecht aan het welzijn van zijn passagiers en de wereld om zich heen. Het is de gezinsauto van morgen, die vandaag al beschikbaar is.

De ultieme gezinsauto

De nieuwe Scenic E-Tech electric is gebouwd op het CMF-EV platform dat is ontwikkeld door de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het ontwerp is gedurfd: ondanks de relatief korte wielbasis is de ruimte binnenin ongeëvenaard. Dat is mede mogelijk gemaakt door de compacte afmetingen van de batterij (die een capaciteit heeft tot 87 kWh). Bovendien brengt dat een gunstige gewichtsverdeling met zich mee. De elektromotor levert een vermogen tot 160 kW (220 pk), waarmee de nieuwe Scenic niet alleen wendbaar en levendig is, maar ook geschikt is voor elke rit. Net als alle voorgaande generaties biedt de nieuwste generatie comfort voor alle passagiers, zonder verlies van bagageruimte (545 liter). Het verduisterende Solarbay glazen dak en de hightech armsteun maken de uitgebreide reeks aan comfort verhogende voorzieningen compleet.

Het OpenR Link multimediasysteem wordt geleverd met meer dan vijftig apps, waarmee niet alleen de bestuurder zijn reis kan plannen, maar waarmee iedereen die meereist kan genieten van alle functionaliteiten. Ook is de Scenic E-Tech electric voorzien van de unieke, kenmerkende geluidsreeks – het resultaat van een buitengewone samenwerking met componist Jean-Michel Jarre.

De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric wordt de eerste elektrische auto van Renault die beschikbaar is in de uitvoering Esprit Alpine, die een opwindend vleugje sportiviteit toevoegt aan een veelomvattend totaalpakket. De assemblage vindt plaats in de fabriek in Douai (ElectriCity). De marktintroductie staat gepland voor begin 2024.

De eerste duurzamer ontworpen gezinsauto

Om vooruitstrevende, verantwoordelijkere en veiligere mobiliteit beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen is een nieuwe kijk op auto’s en hoe we die gebruiken vereist. Het betekent dat de impact van auto’s op het milieu gedurende hun levenscyclus verminderd zal moeten worden: van ontwerp en productie, op de weg tot het einde van hun levensduur, oftewel ‘van wieg tot graf’. De nieuwe, vijfde generatie Renault Scenic brengt een nieuwe visie op mobiliteit. Slimmer gebruik en verantwoordelijkere productie worden de norm. En aan de hand van Purpose en Renaulution is Renault Group op weg om een bedrijf van de volgende generatie te worden, dat zich richt op het creëren van zowel economische waarde als ecologische en sociale waarde en streeft naar koolstofneutraliteit in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050. Als voorloper op het gebied van CO2-reductie presenteerde Renault de Scenic Vision op de ChangeNOW Summit van 2022, een studiemodel waarmee het merk aantoont duurzamere, visionaire voertuigen te creëren. De volgende stap in de strategie is hier: de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric.

Deze volledig elektrische gezinsauto is doelgerichter, toegankelijk en moderner dan ooit. Hij tilt duurzame ontwikkeling en veiligheid naar een hoger niveau. De Renault Scenic E-Tech electric wordt geassembleerd in Frankrijk, in de ElectriCity-fabriek in Douai, en baant een nieuw pad naar groenere, veiligere en meer vooruitstrevende mobiliteit. Zijn elektromotor wordt ook in Frankrijk gemaakt, in de Megafabriek in Cléon. Tot 24% van de materialen van het voertuig zijn gerecycled en 90% van de auto is recyclebaar, inclusief de batterij. Geheel volgens de voorwaarden van Richtlijn 2005/64/EG, in industriële faciliteiten. Dus de reis naar nieuwe, veiligere en verantwoordelijkere mobiliteit is begonnen!

Fabrice Cambolive, CEO, Renault brand: “In 1996, Scenic was a new object that reinvented the rules and modernised family cars. All-new Scenic E-Tech electric follows this path. It’s an all-rounder electric car, designed with sustainability at the core, capable of travelling long distances. It offers outstanding interior space while remaining compact, brightness, comfort and state-of-the-art connectivity.”

Gilles Vidal, Vice-President Design van Renault: “De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is efficiënt, toegankelijk en biedt duurzame integratie in de omgeving. Hij is zodanig ontworpen dat gezinnen vrij, veilig en verantwoord kunnen reizen. Bovendien belichaamt hij de nieuwe designtaal van Renault. Het royale, gebogen oppervlak doet denken aan een levendig, humanistisch merk, terwijl de scherpe en precieze lijnen, gecombineerd met de vele hightech details, aantonen dat de auto thuis is in de moderne en verbonden wereld.”

Registreer uw interesse

Aanhef
Dit is de nieuwe Scenic E-Tech Electric

Tekst: grotendeels Renault Group Media