Revolutie in bestelwagensegment Renault

Revolutie in bestelwagensegment Renault

Nieuwe Renault KANGOO en Renault EXPRESS

Bestel- en personenversie, ook elektrisch

Mark Sutcliffe, SVP, Alliance LCV Business Unit: “Renault zorgt met de nieuwe KANGOO en de nieuwe EXPRESS opnieuw voor een revolutie in het segment van de lichte bestelwagens en de MPV’s. De Renault KANGOO, die in 1997 verscheen, is met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren een iconische auto geworden. Met de nieuwe KANGOO zorgt Renault voor een verrassing in de vorm van het innovatieve Easy Side Access* voor gemakkelijk inladen via de zijkant. De KANGOO verschijnt ook in een elektrische versie, als bedrijfsauto én als personenauto, om in te spelen op de uitdagingen van mobiliteit in de stedelijke omgeving**.”

Renault KANGOO als bestelwagen

De bedrijfswagenversie van de nieuwe, innovatieve en dynamisch vormgegeven Renault KANGOO is vooral gericht op ondernemers. De lichte bedrijfswagen biedt een oplossing op maat en is voorzien van de nieuwste technologie. Met de opvallende innovatie Easy Side Access* en Easy Inside Gallery zorgt de nieuwe KANGOO voor een revolutie op het gebied van toegang en beladen:

– Easy Side Access maakt in- en uitladen veel gemakkelijker, vooral in stadscentra, waar de parkeerruimte vaak beperkt is. Doordat de B-stijl ontbreekt, biedt de nieuwe KANGOO de breedste toegang via de zijkant van de gehele automarkt. De zijopening is 1.416 millimeter breed, het dubbele van de vorige KANGOO.*

– Easy Inside Gallery is een inschuifbare ‘verdieping’ die het mogelijk maakt om lange voorwerpen hoog in de auto te vervoeren, zodat de laadruimte op de vloer beschikbaar blijft voor andere voorwerpen.

De nieuwe KANGOO valt op door zijn gespierde uiterlijk. De voorzijde is volledig nieuw vormgegeven en afgewerkt met een verchroomde sierstrip tussen de grille en de bumper. De flanken en de schouderlijn hebben karakteristieke, gewelfde vormen. De nieuwe KANGOO oogt luxueuzer dan voorheen, met een verfijnde afwerking en verchroomde accenten. Het compleet nieuw ontworpen interieur omvat een horizontaal vormgegeven dashboard met talrijke opbergmogelijkheden De eveneens compleet nieuwe stoelen zijn duurzamer en bieden meer zitcomfort.

De nieuwe bedrijfswagen is optioneel uitgerust met het Renault EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem en nieuwe rijhulpsystemen zoals de  Rear View Assist, digitale binnenspiegel. Dit nieuwe systeem biedt uitstekend zicht op de situatie achter de auto in versies met een afgescheiden laadruimte. Andere nieuwe voorzieningen zijn Trailer Swing Assist, Brake Stability Control en AEBS Active Emergency Braking System.

Renault brengt de nieuwe KANGOO op de markt met keuze uit een ongekend aantal uit carrosserie- en motorvarianten. Hij is er in twee lengtematen en met handbediende en automatische transmissies, met benzine- en dieselmotoren én met een elektrische aandrijflijn. De laadcapaciteit varieert van 3,3 tot 3,9 m3*** in de standaardlengte en 4,2 tot 4,9 m3*** in de verlengde versie.

Renault EXPRESS als bestelwagen

De nieuwe Renault EXPRESS is een praktische en efficiënte bestelwagen. Deze is gericht op  ondernemers en bedrijven met een klein tot groot wagenpark en voldoet met de beste prijs-prestatieverhouding aan alle basisbehoeften.

De nieuwe EXPRESS spreekt de designtaal van Renault en straalt daarmee moderne robuustheid uit. Het interieur met extra stevige stoelen biedt hoogwaardig comfort. Er is speciale aandacht besteed aan de opbergruimte en ergonomie. De EXPRESS biedt met 48 liter de meeste bergruimte voor kleine spullen in zijn segment en de laadruimte bedraagt 3,3 m³.

Ook de EXPRESS is optioneel uitgerust met het Renault EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem en voorzien van assistentiesystemen zoals Rear View Assist, Blind Spot Warning en Front & Rear Park Assist.

Renault EXPRESS als MPV

De nieuwe EXPRESS is er ook als veelzijdige en efficiënte MPV, met vijf royale zitplaatsen en een grote bagageruimte. Deze versie is gericht op ondernemers, vaklui en vertegenwoordigers die hun auto ook voor hun gezin gebruiken.

De nieuwe EXPRESS gaat als bestelauto en als personenauto in productie in de Renault fabriek in Tanger, in Marokko. De bestelversie van de EXPRESS komt in Europa, de personenversie alleen buiten Europa.

Bekijk hier de modellen van Renault. 

* De innovatie Easy Side Access kan op de Nederlandse markt niet worden aangeboden, omdat de KANGOO in deze configuratie niet beschikt over een tussenschot waardoor het model niet voldoet aan de fiscale regelgeving gesteld aan bedrijfswagens.

** De personenversie van de nieuwe KANGOO wordt niet op de Nederlandse markt aangeboden.

*** met Easy Side Access


Terug naar overzicht